Setari Cookie-uri

5 masti naturale pentru hidratarea parului pe timp de vara

Vara parul este expus la radiatiile solare, se decoloreaza, este uscat de soare, se umple mai repede de praf iar transpiratia nu ii face bine. De aceea vara parul are nevoie de o ingrijire speciala si adecvata.

Masca hranitoare si racoritoare

Se ia un pumn de frunze de menta proaspata ori se prepara o infuzie concentrata din cinci plicuri de ceai de menta la o cana cu apa fierbinte. Daca ati ales frunzele, acestea se piseaza foarte bine - se adauga apoi cinci linguri de iaurt, o lingura de miere si un castravete pisat cu tot cu zeama. Masca se aplica pe par, se maseaza bine si se sala sa actioneze o jumatate de ora. Apoi se spala parul cu sampon si balsam si se clateste cu apa din abundenta.

Masca pentru stralucirea parului

Aceasta este o masca pe baza de fructe si se recomada sa folositi cinci sortimente de fructe acrisoare. Noi va recomandam cateva capsune, cirese, cateva felii de mar, o pruna si o jumatate de portocala. Se amesteca apoi cu o lingura-doua de miere si se aplica pe par, lasandu-se sa actioneze minim o jumatate de ora. Se spala apoi parul cu sampon si balsam si se clateste cu apa din abundenta.

Citește și:

Masca intens hranitoare

Se foloseste un ou cu tot cu albus, se bate bine si se adauga o banana pisata, doua linguri de iaurt, o lingura de miere si una de ulei de ricin. Se amesteca bine astfel incat masca sa fie bine omogenizata, apoi se aplica pe par si se lasa sa actioneze minim jumatate de ora. Se spala apoi parul cu sampon si balsam si se clateste cu apa din abundenta.

Preparatul care ramane in urma aplicarii mastilor se pastreaza la frigider in recipiente care nu permit trecerea luminii (caserole, sticle inchise la culoare etc.). Nu trebuie pastrate mai mult de doua saptamani.

Vizionare placuta


Kudika
18 Iunie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.