Setari Cookie-uri

Microdermoabrazinea solutia miraculoasa pentru problemele tenului

Pielea reprezinta cel mai mare organ al corpului nostru, fiind indispensabila in interactiunea noastra cu mediul inconjurator si avand importante roluri de protectie impotriva factorilor nocivi din mediu.

Pielea reprezinta cel mai mare organ al corpului nostru, fiind indispensabila in interactiunea noastra cu mediul inconjurator si avand importante roluri de protectie impotriva factorilor nocivi din mediu.

Cateva informatii utile


microdermoabraziune Pielea se numara printre ultimele organe unde sunt cedati nutrientii si totodata tot la nivelul acesteia au loc primele procese de vasoconstrictie in caz de stres sau frig. Asadar aceasta este printre primele organe care sufera de lispa nutrintilor sau a oxigenului.

Pielea prezinta trei straturi: epiderma (cel superficial), mezoderma si hipoderma (cel profund). Epiderma nu prezinta vase de sange, asadar se hraneste prin difuziunea nutrientilor si oxigenului din mezoderma. De aceea stimularea circulatiei subcutanate este esentiala pentru mentinerea sanatatii epidermei.

Epiderma prezinta mai multe straturi de celule asezate pe o membrana bazala foarte rezistenta care nu lasa sa treaca niciun microorganism patogen in interiorul corpului. Primul strat de celule este numit germinativ fiindca aceste celule se divid generand urmatoarele straturi supraiacente. Fiecare celula migreaza spre cel mai superficial strat si se modifica in acelasi timp, secretand si acumuland tot mai multa keratina, o substanta specifica ce confera un major rol de protectie pielii. Unele microorganisme din mediu pot infecta celulele superficiale, dar acestea mor si sunt eliminate prin procesul pe care noi il numim descuamare. Asadar aceasta reprezinta o alta reactie de protectie a pielii. In general turn-over-ul celuleleor cutanate este de 14 zile.

Care sunt principalele mecanisme de aparare ale pielii?
Atat pielea corpului cat si tenul au prorpietati relativ comune, cu mentiunea ca tegumentul de la nivelul pielii este mai sensibil. Pielea de apara de factorii nocivi astfel:
- Prezinta un pH acid care nu permite inmultirea unui numar mare de microorganisme;
- Se descuameaza in mod continuu astfel celulele superciciale infectate sunt inlaturate;
- Secreta keratina, o substanta cu puternic rol protector mecanic, dar nu numai;
- In prezenta razelor soarelui pielea secreta melanina, un pigment ce are rolul de a forma o “patura” protectoate impotriva arsurilor, astfel tesuturile subiacente pielii sa nu fie afectate. Acest pigment este cel care confera culoarea bronzului;
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Iulie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.