Setari Cookie-uri

Microdermoabrazinea solutia miraculoasa pentru problemele tenului

Pielea reprezinta cel mai mare organ al corpului nostru, fiind indispensabila in interactiunea noastra cu mediul inconjurator si avand importante roluri de protectie impotriva factorilor nocivi din mediu.

- Pielea prezinta mai multe straturi celulare si o membrana bazala care functionaeaza ca un filtru foarte selectiv, astfel patrunderea microorganismelor in corp este impiedicata;
- Pielea are un grad ridicat de rezistenta la agresiuni si prezinta elasticitate, rezistand compresiilor, tractiunilor etc.

Ce este microdermoabraziunea?

Microdermoabraziunea este o tehnica ce intervine tocmai la nivelul epidermei, de aceea am prezentat informatiile de mai sus, astfel incat sa intelegeti mai usor mecanismul de actionare.

Microdermoabraziunea reprezinta o exfolierea delicata si controlata a straturilor epidermice superficiale, folosindu-se cristale foarte fine de zahar.

Astfel microdermoabraziunea devine utila in rezolvarea multor neplaceri ale tenului si pielii corpuli:
- Reduce ridurile fine prin stimularea circulatiei locale si regenerarea epidermei;
- Reduce acneea fiindca stimuleaza dupa cateva sedinte cresterea imunitatii pielii ca reactie la microdermoabraziune;
- Reduce cicatricile fiindca determina o extindere a stratului bazal germinativ, producandu-se o reepitelizare in marginile tesutului fibros cicatricial;
- Amelioreaza petele pigmentare, de exemplu cele de la soare care se dezvolta pe spate si piept sau pistruii. Aceasta pentru ca elimina stratul superficial de celule pigmentate si determina o reepitelizare cu celule epidermice care nu mai prezinta exces de pigment. Desigur, pentru aceasta este nevoie de mai multe sedinte de microdermoabraziune.
- Reduce vergeturile sau semnele ramase in urma cosurilor sau a varsatului de vant ori alte semne cicatriciale, crescand, asa cum am spus mai sus, reepitelizarea.

Care sunt limitele microdermoabraziunii?

Prim microdermoabraziune se inlatura tocmai stratul protector al pielii, asadar va trebui sa va ingrijiti strict pielea astfel incat sa nu va infectati. Iata masurile de precautie dupa microdermoabraziune:
- Sa respectati cu strictete igiena dupa indicatiile medicului;
- Sa nu va expuneti la soare fiindca riscati arsuri grave deoarece stratul protector a fost inlaturat;
- Sa nu folositi decat lotiunile/cremele indicate de medic dupa ce v-ati curatat foarte bine mainile, pentru ca riscul de infectivitate este mult mai mare;
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Iulie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.