Setari Cookie-uri

5 Tratamente naturiste pentru un par de diva

Cel mai important element al unei frizuri reusite este parul sanatos. Nutritia, stresul, odihna incompleta, stilul de viata toate acestea influneteaza metabolismul si frumusetea, avand efecte si asupra parului.

Cel mai important element al unei frizuri reusite este parul sanatos. Nutritia, stresul, odihna incompleta, stilul de viata – toate acestea influneteaza metabolismul si frumusetea, avand efecte si asupra parului.

tratament Parul trebuie ingrijit atat din interior, cat si din exterior. O dieta adecavata, echilibrata si bogata in vitamine si minerale, un somn odihnitor, un program de sport asigura o sanatate de fier, ceea ce va ajuta si la fortificarea parului si mentinerea sanatatii pielii si fanerelor. Insa parul primeste hrana de la radacina, astfel cand acesta este mai lung, intretinerea varfurilor devine foarte dificila, fiind astfel nevoie de o ingrijire exterioara a parului, prin masti si tratamente naturale. La toate acestea trebuie adaugat unul din principalele secrete ale frumusetii: perseverenta. Aceste tratamente trebuie aplicate cu regularitate pentru ca efectele sa se mentina in timp.

5 Tratamente naturiste care iti fortifica parul

Tratament care hraneste parul
Masca hranitoare este recomandata saptamanal, fiind utila mentinerii sanatatii parului, prevenind caderea acestuia si despicarea varfurilor. Masca este intens hidratanta si se face pentru toate tipurile de par, chiar si pentru parul gras. Se amesteca intr-un castron urmatoarele ingrediente: o jumatate de sticluta de ulei de ricin, o lingura de ulei de masline, o lingura de ulei de floarea-soarelui. Se adauga o treime dintr-o sticluta de vitamina A uleioasa, doua fiole de vitamina E sau 20 de capsule stoarse, o lingura de alcool de 90 de grade, zeama de la o jumatate de lamaie. Continutul se amesteca foarte bine, atat cat se poate si se toarna intr-un recipient spray (cum sunt cele pentru ulei de masaj de exemplu, un astfel de recipient golit sau cele de la balsamele spray de par). Se aplica seara la radacina firului de par si se maseaza bine (incercati sa nu depasiti 5-6 pufuri), apoi cu un pieptane des se intinde pe toata lungimea firului de par. Se lasa sa actioneze cateva ore sau pana dimineata, apoi se spala parul cu sampon si se foloseste balsam. Restul compozitiei se pastreaza la frigider, ferita de lumina, mentinandu-si astfel proprietatile pentru mult timp. Atunci cand uleiurile dau semne de rancezire masca nu mai poate fi folosita.

Tratament pentru stralucirea parului
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Septembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.