Setari Cookie-uri

5 Tratamente naturiste pentru un par de diva

Cel mai important element al unei frizuri reusite este parul sanatos. Nutritia, stresul, odihna incompleta, stilul de viata toate acestea influneteaza metabolismul si frumusetea, avand efecte si asupra parului.

Aceasta masca poate fi facuta de doua-trei ori pe saptamana, seara. Are proprietati astringente si netezeste firul de par. Se amesteca intr-un castron zeama de la o jumatate de lamaie cu 5 picaturi de otet de mere, galbenusul de la un ou si o banana pisata. Se amesteca pana se obtine o pasta si se dilueaza putin cu lapte daca este prea consistenta apoi se aplica pe par si se lasa sa actioneze pana la o ora. Se clateste apoi parul cu apa din abundenta, insa nu este nevoie de samponare decat daca il simtiti foarte incarcat.

Tratament pentru fotifiere


Se fierb trei-patru radacini de brusture la un litru de apa, peste care se poate adauga o cana de fiertura de urzici sau cateva linguri de miere. Se aplica pe par si apoi se acopera capul cu un prosop, lasand sa actioneze o ora. Se clateste apoi parul cu apa din abundenta si nu este necesara samponarea decat daca va simtiti parul foarte incarcat.

Masca de par energizanta

Se piseaza marunt intr-un castron cinci catei de usturoi. Se adauga apoi o lingura de ulei de ricin, 5 linguri de ulei de masline, 3 galbenusuri de ou si trei linguri de miere. Se amesteca bine si se aplica pe par, lasand sa actioneze timp de jumatate de ora. Masca se clateste cu apa din abundenta, se samponeaza parul si se foloseste balsam. Masca se face o data pe saptamana.

Tratament de intretinere
Se prepara un amestec intr-un litru de apa care tocmai a dat in clocot o infuzie cu: ceai de menta, ceai verde, zeama de la o lamaie si 5 picatrui de otet. Cu acest amestec se va clati parul dupa fiecare spalare, intretinand proprietatile parului si ajutand la netezirea firului de par dupa clatire.

Este indicat sa va pieptanati cu o perie din fire naturale si destul de deasa, aceasta nu rupe parul. In ceea ce priveste aranjarea parului, este rcomandat sa evitati pe cat posibil produsele de coafare. Lasati parul cat mai natural.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Septembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.