Setari Cookie-uri

Cum sa-ti exfoliezi pielea prin metode naturiste

Exfolientul obtinut din 2 lamai, o ceasca de zahar brun si o ceasca de miere este excelent pentru a reda stralucirea proaspata a pielii, indepartand celulele moarte si stimuland regenerarea celulara.

Exfolientul obtinut din 2 lamai, o ceasca de zahar brun si o ceasca de miere este excelent pentru a reda stralucirea proaspata a pielii, indepartand celulele moarte si stimuland regenerarea celulara.

exfoliere Exfolierea pielii este un procedeu absolut necesar pentru a-ti mentine pielea tanara si proaspata. Rolul sau este de a inlatura celulele moarte ale pielii, favorizand in acelasi timp formarea de celule noi. Exfolierea ajuta si la curatarea in profunzime a pielii, la detoxifierea acesteia si la imbunatatirea circulatiei la nivelul epidermei. Este necesar sa-ti exfoliezi pielea o data sau de doua ori pe saptamana, cu un produs mai mult sau mai putin abraziv, ales in functie de tipul pielii si de gradul de sensibilitate al acesteia. In unele cazuri, exfolierea in exces poate conduce la uscarea pielii, iar un produs exfolient prea “bland” se poate dovedi ineficient in curatarea in profunzime a pielii foarte grase.

Pentru un rasfat proaspat si delicat al pielii la tine acasa, iti propunem cateva tratamente naturiste pe care le poti prepara singura, fara a apela la tratamentele sofisticate ale pretioaselor spa-uri. Atentie! Aceste tratamente sunt recomandate pentru pielea corpului, nu si pentru cea a tenului. Spa la tine acasa: Cum sa-ti exfoliezi pielea prin metode naturiste

Exfolientul obtinut din 2 lamai, o ceasca de zahar brun si o ceasca de miere este excelent pentru a reda stralucirea proaspata a pielii, indepartand celulele moarte si stimuland regenerarea celulara. Cu acest amestec, maseaza pielea ferm, insa nu prea dur, prin miscari circulare. Insista asupra zonelor cu probleme cum ar fi pielea coatelor, a picioarele, a bratelor, etc. Clateste apoi cu apa calduta din belsug.

Unul din cele mai cunoscute si eficiente exfoliente preparate in casa este cel obtinut din ulei de masline extravirgin si zahar alb organic sau zahar brun (nu foarte procesat, cu particule mai mari). Amesteca ingredientele intr-un castron pana cand obtii o pasta consistenta. Freaca usor intregul corp cu acest amestec folosindu-te de miscari circulare de masaj. Clateste cu apa la final. Vei vedea ca pielea ta va fi mai proaspata si mai supla instantaneu. Cu acelasi rol de curatare si refacere celulara, uleiul de masline poate si utilizat pe post de scrub si in combinatie cu sare sau cu zat de cafea/cafea macinata.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Noiembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.