Setari Cookie-uri

5 Metode pentru a-ti intensifica arderile

Lupta cu surplusul de kilograme este tinuta de foarte multe persoane fiindca factorii ce perturba metabolismul sunt atat de numerosi, incat devin greu de evitat. Astfel tendinta de a lua in greutate apare in diferite momente ale vietii, fiind mai puternic reprezentata la femei.

Lupta cu surplusul de kilograme este tinuta de foarte multe persoane fiindca factorii ce perturba metabolismul sunt atat de numerosi, incat devin greu de evitat. Astfel tendinta de a lua in greutate apare in diferite momente ale vietii, fiind mai puternic reprezentata la femei.

Acestea au genetic o masa musculara mult mai mica decat cea a barbailor, iar masa musculara consuma multa energie, ca urmare femeile sunt mai predispuse supraponderabilitatii. Sarcina si activitatile mai putin fizice ale femeilor sunt iarasi cauze care predispun la supraponderabilitate. Gatitul de asemenea este o cauza, femeia fiind tentata adesea sa guste din toate, fata de barbatul care consuma alimentele doar la masa. Hormonii sexuali feminini predispun de asemenea la o usoara ingrasare, de aici si formele femeii dupa pubertate, “dictate” de acesti hormoni.

Dietele, sportul si alte activitati menite sa elimine surplusul de kilograme vizeaza de fapt modificarea metabolismului in sensul intesificarii arderilor.

5 metode pentru a-ti intensifica arderile

Bea multe lichide


Lichidele “spala” organismul si rinichii, cu conditia sa fie lichide sanatoase: lapte, apa plata, suc facut in casa de fructe si/sau legume, ceai facut in casa (nu cumparat la sticla din comert). Orice celula din organismul nostru are nevoie de apa pentru a putea supravietui, pentru a-si mentine tensiunea interna si pentru a putea comunica cu mediul inconjurator si cu celelalte celule, comunicare facilitata tot de apa. Asadar, iata cat de importanta este apa pentru organism. Dintre lichidele consumate zilnic, un litru se recomanda sa fie doar apa plata. De asemenea, cu siguranta se numara printre dumneavoastra persoane care si-au recapatat silueta band multa, multa apa (terapia cu apa).

Consuma zilnic alimente care contin vitamina C

Vitamina C este deosebit de energizanta si creste arderile metabolice. Ea se gaseste in cantitati importante in fructe, legume, muraturi. Asadar se recomanda sa consumati zilnic aceste alimente, insumate sa reprezinte cel putin o masa cantitativ.

Scoateti grasimile din alimentatie

Grasimile lenevesc metabilismul, se depun in tesuturile grase unde formeaza depozite care se ard greu, pentru ca o molecula grasa este deosebit de calorica, asadar trebuie eforturi serioase pentru a consuma acele depozite. De aceea primul pas este acela de a nu le mai alimenta: scoateti grasimile din alimentatie. Nu consumati mezeluri, carne grasa, preparate cu mult ulei. Puteti folosi putin ulei doar in salate, dar nici acolo nu e tocmai recomandat. Grasimile le veti lua oricum din carne (chiar si carnea slaba contine grasimi), din branzeturi (cascavalul are aproximativ 60% grasimi), smantana etc.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Decembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.