Setari Cookie-uri

Pregateste-ti tenul pentru Sarbatori: 3 masti naturale intens revigorante

Riduri, piele uscata, mici vase de sange extravazate sub piele, porii dilatati, punctele negre sau acneea – toate aceste neplaceri pot fi combatute sau eliminate folosind ingrediente naturale.

Riduri, piele uscata, mici vase de sange extravazate sub piele, porii dilatati, punctele negre sau acneea – toate aceste neplaceri pot fi combatute sau eliminate folosind ingrediente naturale.

masti naturale ten Ceea ce este insa foarte important de retinut este ca hranirea, oxigenarea si hidratarea pielii se face in special din interior, prin vasele de sange care iriga pielea. Prin sange circula nutrienti si oxigen care vor difuza in celulele pielii, hranindu-le si mentinandu-le sanatatea si imunitatea (scazand riscul aparitie cosurilor sau iritatiilor de exemplu). De asemenea apa extravazata din vasele sanguine hidrateaza si celulele pielii, iar restul substantelor asigura sanatatea tesutului subiacent pielii, precum si integritatea retelelor de colagen si elastina importante pentru preventia ridurilor, vergeturilor, pentru mentinerea tonusului pielii (previn efectul de “cadere” a pielii).

Stiati ca pielea este utlimul organ caruia ii sunt cedati nutrientii din sage? De aceea primele carente nutritionale, precum si deshidratarea se pot observa usor printr-o simpla inspectie a pielii. Asadar pentru un ten frumos si tanar este necesara o alimentatie bogata in cereale integrale, fructe si legume crude, dar si hidratare zilnica suficienta, prin consumul de aproximativ 2 l de lichide pe zi.

3 masti naturale intens revigorante


Pentru ca n-a mai ramas multa vreme pana in ajunul Sarbatorilor va promunem cateva masti cu actiune puternica si rapida asupra celulelor epidermice de la nivelul tenului.

Masca intens regeneranta cu miere si ou

Aceasta masca este dedicata tenului sensibil, uscat sau tenului gras care se descuameaza, precum si tenurilor normale. Se amesteca intr-un bol o lingura de miere, o lingura de iaurt, un galbenus de ou, doua felii de portocala pasate puse cu tot cu suc, 10 picaturi de vitamina A uleioasa. Se amesteca bine, iar pasta obtinuta este intinsa pe ten, gat si decolteu si lasata sa actioneze o jumatate de ora, avand grija ca ainainte de aplicarea mastii tenul si pielea sa fie bine curatate (se recomanda un dus, nu demachierea). Se clateste apoi doar cu apa. Masca este recomandata de doua ori pe saptamana, de preferabil seara, inainte de culcare.

Masca de ten cu argila
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Decembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.