Setari Cookie-uri

Pregateste-ti tenul pentru Sarbatori: 3 masti naturale intens revigorante

Riduri, piele uscata, mici vase de sange extravazate sub piele, porii dilatati, punctele negre sau acneea – toate aceste neplaceri pot fi combatute sau eliminate folosind ingrediente naturale.

masca cu fructe pentru ten Punctele negre, porii dilatati, tenul prea gras va creeaza probleme? Masca cu argila prezinta o rezolvare. Este insa important ca inainte de aplicarea mastii sa parcurgeti urmatorii pasi: faceti o baie lunga, timp in care si porii tenului se dilata de la aburi. Spalati apoi tenul cu gel de dus sau sapun special de fata folosind un burete plasa (acesta maseaza pielea si scoate din pori praful si impuritatile acumulate). Apoi nu mai folositi nimic altceva decat masca de ten cu argila (nu folositi creme, demachiant, tonic, nimic). Masca se obtine simplu: se amesteca un plic de praf de argila (indiferent de tipul argilei, indicat este sa variati tipul argilei o data la fiecare luna) cu zeama de la o jumatate de lamaie, o lingura de miere si restul lapte pana se obtine o pasta consistenta. Se aplica apoi pe ten, gat si decolteu in strat gros si se lasa sa actioneze intre jumatate de ora si o ora, udandcu apa din cand in cand masca atunci cand se usuca. Atentie: nu lasati masca sa se usuce (nu adormiti cu ea pe fata) fiindca tractioneaza pielea.

Masca de ten cu fructe

Masca de ten cu fructe este revigoranta, hranitoare, hidratanta si regenretaiva, este utila tuturor tipurilor de ten. Se amesteca fructe pasate: cateva felii de banana, de mar (sau suc de mere), de portocala, cu o lingura de miere, 10 picaturi de vitamina A uleioasa si o lingura de iaurt tare. Masca se aplica pe ten, gat si decolteu si este lasata sa actioneze intre o jumatate de ora - o ora, apoi se clateste doar cu apa. Aceasta masca poate fi facuta de mai multe ori pe saptamana, in functie de necesitatile tenului.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Decembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.