Setari Cookie-uri

5 Retete de frumusete pe baza de lapte

Laptele a reprezentat inca din timpuri stravechi un ingredient iubit de femei pentru tratamentele corpului, existand inca din antichitate bai cu lapte, dar si alte tratamente.

Avand un efect emolient deosebit si efecte hranitoare intense, laptele este folosit si astazi in tratamentele naturale de infrumusetare. Bogat in proteine, dar si in minerale si vitamine importante pentru metabolismul pielii, parului si inghiilor, laptele rareori lipseste din produsele de ingrijire.

5 Retete de frumusete pe baza de lapte

5 Retete de frumusete pe baza de lapte

Masca pentru ten cu lapte si untdelemn


Aveti nevoie de lapte proaspat de la vaca, eventual cumparat din magazinele bio sau din pietele agro-alimentare. Nu se recomanda laptele pasteurizat sau laptele praf. Mai aveti nevoie de ulei de masline si nuci. Incalziti o jumatate de pahar de lapte, apoi adaugati doua linguri de ulei de masline si amestecati bine pana ce compozitia devine pufoasa. Apoi adaugati o lingura de nuci bine pisate, amestecand compozitia pana devine omogena. Cu o pensula lata se aplica apoi spuma pe fata si gat, lasand-o sa actioneze 30 de minute. Se clateste apoi cu apa calda si se tamponeaza delicat cu prosopul pentru uscare.

Citește și:

Scrub cu lapte si tarate


Daca doriti o piele hidratata si fina va recomandam ca de doua ori pe saptamna sa folositi la dus acest scrub. Se prepara simplu: trei linguri de tarate la un pahar umplut jumatate cu lapte si jumatate cu smantana. Este indicat ca atunci cand il folositi sa nu va spalati pielea cu gel de dus sau sapun, si doar sa o clatiti bine cu apa calda, spoi sa folositi scrubul si din nou sa clatiti pielea cu apa. Sapunurile si gelurle de dus schimba pH-ul pielii si ii ataca straturile superficiale, o usuca, iar in plus unele substante continute sunt toxice si agresive. De aceea cand folositi masti naturale sau produse naturale de ingijire se recomanda sa evitati produsele de curatare. Simpla clatire sau utilizarea unei solurii diluate de sapun cu apa sunt suficiente.

Bai pentru pielea picioarelor


Daca doriti picoare fine ca de bebelus, glezne catifelate si calcaie moi, atunci cea mai buna solutie o reprezinta baile cu zer. Atunci cand se prepara branza, sunt inchegate anumiti nutrieni din aceasta, insa majoritatea vitaminelor si proteinelor raman in zer. De aceea acesta este deosebit de hranitor, ca si urda care se obtine din zer. Baile cu zer pentru picioare sunt indicate de asemenea persoanelor cu pielea uscata, aspra sau probleme dermatologice. Aveti nevoie de o cantitate de zer de aproximativ doi litri, in care puneti cateva linguri de ulei de floarea-soarelui. Va asezati picioarele, dupa ce au fost bine curatate in prealabil in recipientul cu zerul incalzit. Va ungeti picioarele pana la genunchi inclusiv si ramaneti astfel, umezind din cand in cand gambele, timp de 30 de minute sau chiar o ora. Pentru a avea rabdare puteti sa faceti aceste bai cand va uitati la serialul preferat. Baile sunt recomandate de doua ori pe saptamana.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Februarie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.