Setari Cookie-uri

Metode naturale de regenerare a parului

Sanatatea parului, unghiilor si aspectul pielii pate sugera multe informatii despre starea generala de sanatate a apersoanei respective.


Sanatatea parului, unghiilor si aspectul pielii pate sugera multe informatii despre starea generala de sanatate a apersoanei respective.


masca regenerare par Stiati ca printre ultimele organe unde sunt cedati nutrientii care au mai ramas dupa consumul lor de catre organism se numara pielea? Asadar cele mai mici carente nutritionale sunt rapid evidentiate la nivelul pielii: scderea imunitatii cu aparitia infectiilor, cosurilor, iritatiilor, aparitia ridurilor, deshidratarea, schimbarea culorii, pierderea elasticitatii, vitalitatii, cresterea sau scaderea transparentei pielii, caderea parului sau degradarea acestuia, exfolierea unghiilor, intarzierea cresterii unghiilor si parului etc.

Cele mai mici carente nutritive afecteaza si sanatatea parului. Stresul, lipsa sportului, oboseala, tulburarile de somn, anumite medicamente, factori toxici din mediu, produsele inadecvate de ingrijire, bolile – toate acestea influenteaza sanatatea si cresterea parului.

Marea majoritate a oamenilor acuza ca au trait cel putin un episod de cadere importanta a parului.

6 metode naturiste de regenerare a parului

Tratarea carentelor de vitamine din complexul B


Carenta vitaminelor din complexul B afecteaza multe functii ale organismului, printre care si sanatatea foliculilor pilosi. Aceste vitamine se gasesc in special in cereale si unele legume, de aceea cerealele integrale nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia zilnica (cele care au bobul zdrobit, ci nu procesate sau expandate – cititi eticheta produselor pentru a vedea procentul de cereale integrale continut).

Tratarea anemiei


Studii de specialitate au demonstrat ca in foarte multe cazuri de cadere a parului unul din facotrii principali declansatori este reprezentat de anemie. Chiar si in cazul celor care se confrunta cu calvitia anemia se poate numara printre factorii declansatori. De aceea se recomanda o dieta bogata in vitamine si minerale, astfel incat in fiecare zi sa consumati fructe si legume proaspete.

Alte carente alimentare


Lipsa unor minerale si/sau vitamine din corp pot tulbura serios metabolismul corpului. Abordarea unui stil de viata sanatos, cu o alimentatie sanatoasa, odihna suficienta si practicarea sportului macar o jumatate de ora din zi reprezinta o buna cale de preventie a caderii parului sau a ameliorarii acestei probleme.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Martie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.