Setari Cookie-uri

Sayonara celulita! 4 metode sa combati coaja de portocala

Celulita reprezinta o permanenta amenintare a frumusetii si sanatatii pielii. Nedorita coaja de portocala ataca atat persoane tinere, cat si in varsta, persoane slabe, cat si supraponderale, mecanismele de formare a celulitei avand la baza dezechilibre ale metabolismului lipidelor, dar si dezechilibre hormonale.

Sayonara celulita! 4 metode a combati coaja de portocala

Dieta - un pas important in lupta contra celulitei

Dieta reprezinta unul dintre cei mai importanti pasi daca doriti sa eliminati coaja de portocala. Celulita poate fi combatuta daca mancati in fiecare zi fructe si salate de cruditati, precum si peste la 2-3 zile.

Este recomandat:

  • sa consumati in fiecare dimineata la micul dejun fie fructe proaspete neacide, fie cereale cu lapte;
  • sa evitati consumul de unt, carne de porc, mezeluri de orice fel, carne tocata;
  • sa incercati sa mancati fara paine. Da, fara nici macar o felie de paine. Exceptie fac doar garniturile cu sos care nu pot fi consumate fara oaine. Insa gratarul, unele preparate de legume la cuptor, orezul sau salatele, chiar si supele sau ciorbele – toate pot fi consumate fara paine;
  • sa manacti un singur fel de mancare la o masa;
  • sa evitati consumul de preparate prajite;
  • sa evitati consumul de sucuri din comert.

Sportul faciliteaza combaterea celulitei

Cum putem scapa de celulita?

Citește și:

Este indicat sa faceti sport zilnic chiar pentru eliminarea celulitei. Nu sunt recomandate exercitiile la aparate, pentru ca acestea focalizeaza lucruri pe o singura grupa de muschi, iar dumneavoastra aveti nevoie de exercitii care sa puna “la treaba” mai multe grupe de muschi simultan. Cele mai indicate forme de miscare sunt: alergarea pe banda sau in aer liber (cu cele mai bune rezultate), dansul, inotul, aerobic sau gimnastica, exercitii la sol facute acasa.


Mersul rapid pe jos ajuta de asemenea. Incercati sa va formati cateva obiceiuri utile: mergeti mai mult pe jos, iesiti des la plimbari, renuntati la lift, mergeti repede.

Vizionare placuta


Kudika
22 Septembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.