Setari Cookie-uri

13 Cauze alarmante ale caderii parului

Caderea parului reprezinta o problema de care foarte multe persoane se plang. Cauzele caderii parului, ale calvitiei, alopeciei sau ale parului subtire sau parului degradat pot fi reprezentate de tulburari hormonale, alimentatie inadecvata, tiroida, stre si alte afectiuni sistemice

Carente de vitamine si minerale

cauzele caderii parului si ale parului degradat

Scaderea calciului din sange, dar si a magneziului sau a fierului (hipocalcemie, anemie etc.) duce la caderea parului. De asemenea usoarele carente de vitamina C, A, E, dar si vitamine din complexul B pot afecta sanatatea parului.

Boli autoimune

Majoritatea bolilor autoimune afecteaza si parul. Astfel poliartrita reumatoida, LES (lupusul eritematos sistemic), diabetul zaharat insulino-dependent, tiroidita autoimune etc. – toate aceste afectiuni duc la caderea parului si la subtierea firului de par.

Stresul

Stresul este deja considerat o boala. Manifestarile acestuia sunt atat de natura organica, cat si psihica. Printre manifestarile stresului se numara si caderea parului, alaturi de oboseala, tulburari organice diverse, somnolenta sau insomnie inexplicabila, scadere sau crestere ponderala, predispozitia la infectii prin scaderea imunitatii etc.

Citește și:

Conditii de mediu

Conditiile de mediu si de munca va pot expune la diverse patologii. Radiatiile, poluarea ridicata, particulele poluante din aer (particule chimice, solventi, acizi etc.) pot duce la caderea parului.

cauzele caderii parului si ale parului degradat

Bolile foarte grave, consumptive

Afectiunile foarte grave, consumptive, duc la epuizarea rezervelor organismului si la caderea parului, alaturi de alte manifestari specifice. In aceasta categorie intra si bolile canceroase, precum si terapia pentru acest boli – radioterapia sau terapia cu citostatice.

Afcetiunile cardiovasculare

Afectiunile din sfera cadriovasculara prezinta alaturi de alte tulburari si caderea parului. Afectarea vaselor sau a oxigenarii organismului atrage dupa sine modificari in metabolsimul tuturor organelor.

Alte boli sistemice

Vizionare placuta


Kudika
6 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.