Setari Cookie-uri

13 Cauze alarmante ale caderii parului

Caderea parului reprezinta o problema de care foarte multe persoane se plang. Cauzele caderii parului, ale calvitiei, alopeciei sau ale parului subtire sau parului degradat pot fi reprezentate de tulburari hormonale, alimentatie inadecvata, tiroida, stre si alte afectiuni sistemice

Unele boli de sange, afectiunile plamanilor, afectiunile renale, diabetul zaharat de tip II – toate aceste afectiuni altereaza si sanatatea parului. Caderea parului reprezinta doar una din multiplele manifestari ale acestor boli.

Varsta si factorii genetici

Odata cu inaintarea in varsta si accentuarea proceselor de senescenta organismul sufera diverse modificari, printre care si cele de la nivelul parului: albire sau reducerea pigmentului, caderea parului pana la calvitie (chelie, alopecie), subtierea firului de par si modificarea stralucirii acestua – parul devine aspru si mat.

Factorii genetici predispun de asemenea la caderea parului. Daca in familie, in special in randul rudelor de grad I exista probleme privind caderea parului, atunci acestea se pot transmite genetic. La femei se manifesta prin caderea parului si rarirea acestuia la nivel parietal, la barbati se manifesta prin aparitia “cheliei” dupa varsta de 30 de ani sau chiar mai devreme.

Citește și:

Socurile fizice si emotionale

cauzele caderii parului si ale parului degradat

Socurile fizice, accidentele, traumatismele, precum si socurile emotioanle prezinta printre manifestari si caderea parului. Aceasta afectare a parului apare secundar cresterii nevoilor organismului, directionarii resurselor spre organele vitale astfel incat pielea, parul si unghiile sufera carente. Socul emotional determina un stres puternic, consumptiv, avand ecou asupra tuturor organelor.

Afectiuni ale parului

Afectiuni proprii parului sau scalpului (infectii fungice de exemplu) duc desigur la caderea parului. Folosirea excesiva a produselor de cosmetica destinate ingrijirii/aranjarii parului pot afecta sanatatea firului de par si pot duce la degradarea acestuia.


Daca suferiti frecvent de caderea parului si acest aspect nu se amelioreaza la introducerea in alimentatie a fructelor si legumelor crude (salate si fructe consumate zilnic) este cazul sa consultati medicul, este posibil ca aceasta problema a caderii parului sa existe secundar unei afectiuni primare.

Citește și:

Va recomandam si alte articole pe aceeasi tema:

5 masti homemade care combat caderea parului

5 Remedii care combat caderea parului

Tratamente naturiste impotriva caderii parului

Vizionare placuta


Kudika
6 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.