Setari Cookie-uri

Dietele nu dau rezultate? 5 Hormoni care te slabesc

Hormonii influenteaza puternic metabolismul, arderile si functiile celulare. Astfel ca o parte din hormonii care au actiune pe metabolismul lipidic, glucidic si proteic pot sa ne influenteze greutatea, astfel ca ne pot slabi sau ne pot predispune la ingrasare.

Hormonii influenteaza puternic metabolismul, arderile si functiile celulare. Astfel ca o parte din hormonii care au actiune pe metabolismul lipidic, glucidic si proteic pot sa ne influenteze greutatea, astfel ca ne pot slabi sau ne pot predispune la ingrasare.


hormoni care te slabesc
Celulele organismului nostru prezinta pe suprafata membranara o serie de receptori specifici sau nu pentru anumite substante. Exista astfel si receptori pentru anumiti hormoni. Particularitatea unor hormoni este aceea ca majoritatea celulelor din corp prezinta receptori pentru ei, deci acesti hormoni vor avea rasunet general.

Hormonii care sporesc consumul energetic al organismului sunt si cei care ne slabesc. Marea majoritate a celulelor prezinta receptori pentru acesti hormoni, deci pot fi influentate de concentratia in sange a acestor hormoni, deci de gradul de secretie al lor.

Acesti hormoni care accelereaza metabolismul pot duce la slabire daca sunt secretati normal sau in exces si intotdeauna pot avea ca rezultat cresterea tesutului adipos daca sunt insuficient secretati.

Daca vi se intampla sa tineti diete de mai mult timp si rezultatele sa nu apara, atunci fie nu ati ales o dieta potrivita, fie unele dereglari hormonale stau piedica rezultatelor asteptate.

Hormonii care te slabesc


Hormonii tiroidieni



Cei mai cunoscuti si implicati hormoni in privinta greutatii, dar care au rasunet pe toate cele trei tipuri de metabolism (proteic, glucidic si lipidic) – sunt hormonii tiroidieni.


Acesti hormoni pot dubla rata metabolica a organismului atunci cand sunt in exces – hipertiroidie. Aceste persoane slabesc, au pielea fina si umeda, palmele transpirate, privirea “vie”, iar functiile cerebrale sunt de asemenea amplificate avand momente scurte de ideatie. Mananca mult dar nu se ingrasa si pot prezenta tulburari de somn.

Serotonina



Serotonina este cunoscuta ca “hormonul fericirii”. Fiind unul din principalii hormoni si neurotransmitatori care influenteaza starea de spirit. Astfel o scadere a serotoninei ne predispune la stres si la “mancatul compulsiv”, ca in final unul din efectele indirecte ale scaderii secretiei de serotonina sa fie supraponderabilitatea. Serotonina protejeaza impotriva depresiei si a altor tulburari comportamentale.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.