Setari Cookie-uri

Dietele nu dau rezultate? 5 Hormoni care te slabesc

Hormonii influenteaza puternic metabolismul, arderile si functiile celulare. Astfel ca o parte din hormonii care au actiune pe metabolismul lipidic, glucidic si proteic pot sa ne influenteze greutatea, astfel ca ne pot slabi sau ne pot predispune la ingrasare.

hormoni care te ajuta in slabire Hormonii sistemului nervos simpatic si parasimpatic



Un tonus vagal si simpatic echilibrat asigura o serie de hormoni care controleaza functiile intregului organism. Astfel acesti hormoni pot predispune la ingrasare sau slabire si pot mentine silueta atata vreme cat secretia lor este una normala.

Dopamina



Dopamina este cunoscuta ca fiind “hormonul placerii” astfel incat ea creeaza “adictia” la anumite alimente, bauturi etc. Mai mult decat atat, in sens invers “dependetei” pe care o produce fata de anumite alimente, studii de specialitate au demonstrat ca o secretie prea mica a dopaminei in timpul si dupa mese duce de asemenea la obezitate.

Dopamina prezinta functii complexe in organism si unele dintre acestea sunt inca in studii. Se pare ca dopamina este implicata si in boala Alzheimer.

Hormonii de crestere



In aceasta denumire a “hormonilor de crestere” intra foarte multi factori. Totusi cel mai implicat in procesul slabirii pare sa fie hormonul de crestere HGH al hipofizei.

Acest hormon se secreta imediat dupa adormire, in prima ora de somn, ca la doua ore de somn activitatea acestui hormon sa fie deja maximala, arzand grasimile si ajutand la retsabilirea unor functii. Insa nu este vorba despre “somnul de frumusete” ci despre somnul din timpul noptii, cel dupa ora 22:00. Asadar... incercati sa respectati orele de somn sanatos pentru a va bucura de efectele benefice ale hormonilor cu ritm nictemeral si de silueta si frumusete totodata, care survine activitatilor hormonale si odihnei.


Healthy iti recomanda si articolul:

Uimitor: Grasimea care te slabeste

Slabeste prin autosugestie!




Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.