Setari Cookie-uri

Cititi aici raspunsurile intrebarilor din articolul: Despre negi sau veruci

Negii sunt produsi de un virus(HPV) care infecteaza celulele din stratul superficial al pielii. Riscul de infectie este mai mare pe zonele in care exista mici rani sau zgarieturi. Negii( verucile) se iau prin contact direct cu o leziune sau indirect de pe o suprafata(podea, lama de ras, prosop) care a venit in contact cu o leziune.

intrebari si raspunsuri despre negi sau veruci Neg(veruca): princessgaga Buna kudika si eu am o problema asemanatoare mie mia iesit un neg (veruca) mica chiar pe buza inferioara si sincer nu stiu cum as putea scapa de el va rog mult de tot sa imi spuneti si mie cateva solutii dar daca se poate fara a ajunge la taieri si chestii de genu va rog mult de tot. multumesc ast rsp dv

Raspuns Dr. Rodica Negreanu: Daca esti sigura ca este vorba de un neg poti sa aplici strict pe el, 1 data pe zi, timp cateva zile Duofilm solutie. Tot in farmacii gasesti si un spray cu care poti congela veruca.



Negi pe fondul stressului kudika352603 Bun! Eu am avut, imi apareau pe sistem nervos, din cauza stressului (in special in sesiuni, in facultate), deja eram disperata. Au trecut miraculos, pur si simplu s-au micsorat pana au disparut, fara sa lase vreun semn. Si nu au mai reaparut. A ramas unul singur, mic, era si inainte, a ramas si dupa. Ar putea fi radacina tuturor, de ce nu a trecut si acesta? Nu exista o solutie sa dispara definitiv? Daca sunt infectate celulele din stratul superficial al pielii, ar trebui sa dispara definitiv la cauterizare, de ce zice ca reapar? Imi este ingrozitor de teama sa nu reapara !!!

Raspuns Dr. Rodica Negreanu: In perioadele de stress, sistemul nervos poate sa influenteze sistemul imun si sa favorizeze aparitia negilor. Verucile mai vechi au tendinta sa se vindece mai greu, este posibil sa fie de fapt prima leziune. Iti recomand sa consulti un dermatolog pentru a te asigura ca e vorba de o veruca si, daca doresti, sa fie tratata (distrusa) de catre medic. Virusul se poate gasi pe piele si in jurul verucilor pe care le-am tratat si abia dupa cateva saptamani sau luni sa determine aparitia de leziuni vizibile.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.