Setari Cookie-uri

Cititi aici raspunsurile intrebarilor din articolul: Despre negi sau veruci

Negii sunt produsi de un virus(HPV) care infecteaza celulele din stratul superficial al pielii. Riscul de infectie este mai mare pe zonele in care exista mici rani sau zgarieturi. Negii( verucile) se iau prin contact direct cu o leziune sau indirect de pe o suprafata(podea, lama de ras, prosop) care a venit in contact cu o leziune.

intrebari si raspunsuri despre negi sau veruci "Sunt disperata pentru ca de cativa ani imi apar in juraul gatului, pe sub sani ,la subrat si parca se tot inmultesc . Nu stiu ce sunt ,negi sau altceva dar sunt niste unflaturi de culoarea pielii ,iar altele sunt ca o alunita in relief tot de culoarea pielii. Cum pot sa scap de ele?"

Raspuns Dr. Rodica Negreanu: Leziunile descrise de tine sunt papiloame cutanate (in limba engleza sunt denumite skin tags, acrochordons) . Sunt mici excrescente moi, de culoarea pielii sau maro-gri, cu dimensiuni intre 1 si 5 mm, atasate de piele printr-o baza subtire, localizate mai ales in pliuri (pe gat, in axile, sub sani, inghinal sau pe pleoape). Nu sunt contagioase si nu se transforma in cancer. Cauza aparitiei papiloamelor cutanate este necunoscuta. Considerate inestetice, papiloamele pot fi indepartate de catre medic cu ajutorul unei forfecute sterile, distruse cu ajutorul electrocauterului, laserului sau inghetate.

In final va invitam sa ne trimiteti intrebari si pe tema articolului "Afla totul despre Chlamydia Trachomatis - Specialistii ne raspund" pe care sa le postati in rubrica de comentarii ale articolului respectiv.








Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.