Setari Cookie-uri

Practic: Cum sa ai unghii rezistente si lungi?

M-am confruntat cu unghii fragile inca din copilarie. Apoi in adolescenta prietenele si colegele mele aveau unghii mari si rezistente, frumoase si durabile, in timp ce unghiile mele se exfoliau imediat ce cresteau un milimetru.

M-am confruntat cu unghii fragile inca din copilarie. Apoi in adolescenta prietenele si colegele mele aveau unghii mari si rezistente, frumoase si durabile, in timp ce unghiile mele se exfoliau imediat ce cresteau un milimetru.

tratament unghii fragile

Cum sa ai unghii rezistente si lungi



In general atunci cand unghiile devin moi, fragile, se rup repede, foarte probabil exista o cauza interna pentru acest aspect. Ca atare este indicat sa faci un set de analize pentru a identifica o posibila cauza. In privinta mea insa nu era cazul de investigatii pentru ca eu asa aveam unghiile, nereprezentand o schimbare brusca fragilitatea acestora.


Cu toate acestea mi-am facut un set mai specific de analize care nu se fac in mod uzual dar care sunt indicate atunci cand ai probleme cu unghiile. Analizele au fost ghidate de catre un medic dermatolog priceput care mi-a investigat inclusiv sistemul endocrin. Dar din fericire nu a fost identificata o cauza anume, ci pur si simplu probabil unghiile mele sunt subtiri si fragile din cauza unui factor familial predispozant.


unghii moi Am cautat multa vreme o idee pentru a avea unghii rezistente. Am incercat chiar unghii false si gel, dar imi doream naturalete.

Sfatul unei prietene cu unghii sanatoase



Una dintre prietenele mele cu care ma vad destul de rar din pacate mi-a marturisit cum isi ingrijeste ea unghiile si am incercat, desigur, nu aveam nimic de pierdut.

Totul prin metode naturale



Sfaturile urmate pentru unghii tari si lungi

Cuticulele unghiilor nu se taie, se imping spre radacina



Sa nu imi tai niciodata “pielitele”. Pentru inceput trebuia ca timp de o luna, in fiecare seara, sa am grija sa imi imping cu pila “pielitele”, astfel incat sa le desfac de unghie. Pielitele (cuticulele) cresc tocmai pentru ca adera de unghia in crestere care le tractioneaza. Impingand in fiecare seara cuticulele, acestea nu au mai aderat de unghii si astfel n-au mai crescut.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.