Setari Cookie-uri

Practic: Cum sa ai unghii rezistente si lungi?

M-am confruntat cu unghii fragile inca din copilarie. Apoi in adolescenta prietenele si colegele mele aveau unghii mari si rezistente, frumoase si durabile, in timp ce unghiile mele se exfoliau imediat ce cresteau un milimetru.

- Atunci cand atingeam ceva sau tastam la calculator foloseam unghiile. Mi-a sugerat sa folosesc numai buricele degetelor;

- Obisnuiam sa imi curat unghiile tot cu... unghii – mi-a sugerat periuta pentru ca in modul in care imi curatam eu unghiile le rupeam mereu pe partea laterala, tragand de ele in incercarea mea de a le curata;

- Obisnuiam, cand eram stresata, sa ma joc cu unghiile, tragand si apasand pe ele in fel si chip. Desigur, se rupeau repede.


M-a determinat astfel sa fiu mult mai atenta la gesturile mainilor mele. Si pentru ca tot am luat aceasta masura, am avut grija sa imi creez si gesturi delicate si nu doar protective pentru unghii. Un avantaj in plus.

unghii naturale Dieta pentru unghii frumoase



Fructele si legumele nu trebuie sa lipseasca din meniul zilnic, in schimb grasimile (unt, margarina cu grasimi saturate, sosuri, maioneza, unele tipuri de mustar, dulciuri, creme dulci, prajituri etc.) si orice preparat prajit trebuie evitat.


Nu a fost cazul sa iau aceste masuri pentru ca oricum eu dintotodeauna am macat sanatos pentru ca am o anomalie congenitala (vezica biliara septata) care nu mi-a permis niciodata sa mananc prea gras sau prajit fiindca instant mi se face rau si “dau totul afara”. Dar am considerat ca e bine sa amintesc de acest aspect pentru ca nu orice persoana prezinta o dieta sanatoasa.


dieta pentru unghii Dupa trei luni (aproape) de astepare si urmare a acestor reguli am capatat unghii frumoase si pentru prima data erau lungi. Chiar lungi, de peste 5 mm, unghii cum n-am avut niciodata.


Acum folosesc un lac nutritiv si doar oja pentru manichiura si am grija ca la 5 zile (cand imi refac manichiura) sa le ofer unghiilor dupa curatare o baie de ulei si putina crema pentru rasfat. Tinsa precizez ca anichiura mi-o fac singura, cu grija, capatand deja experienta.


Aceste sfaturi sunt singurele care au dat rezultate in privinta mea si sper sa va fie si voua utile.


Cu drag,
Elena P.


Healthy iti propune si alte articole pentru sanatatea unghiilor:

Cum poti ingriji unghiile fragile in mod natural

Cum sa-ti intaresti unghiile prin remedii naturiste grozave

6 remedii naturiste pentru rasfatul unghiilor tale


Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.