Setari Cookie-uri

Retete homemade - Cum sa-ti faci sampon natural acasa!

Retetele homemade ne ajuta sa traim mai sanatos, mai natural si sa ne mentinem mai mult frumusetea. Daca vei folosi un sampon natural, un scrub natural si de asemenea un lapte de corp natural vei observa in timp cat de evidenta este diferenta intre folosirea produselor naturale si a celor din comert.

- ulei de migdale - in samponul natural acest ulei hidrateaza si confera stralucire.

- orice alt ulei extravirgin lichid puteti folosi in reteta homemade de sampon natural. Puteti chiar sa schimbati de la o sticla la alta de sampon natural ca sa va bucurati in timp de efecte multiple!


15 picaturi de ulei esential:

- ulei esential trea tree – este cel mai folosit;

- ulei esential de grepfrut – reduce alergiile;

- ulei esential de menta – reduce pruritul (mancarimile, mai ales in cazul matretii);

- uleiul esential de lavanda – elimina cel mai mare dusman al sanatatii din secolul prezent: stresul! Eu folosesc lavanda cu menta, uneori pun si ulei esential de citrice, este tonic, imi reduce oboseala.

reteta homemade pentru sampon natural facut acasa

Trucuri pentru samponul natural:


Sampon natural dezinfectant



Trebuie sa recunosc ca in aceasta retetea homemade prezentata mai sus eu mai adaug si “ceva” ca sa imi si dezinfecteze scalpul si parul, adica sa stiu ca am si eliminat bacteriile locale si nu doar mi-am hidratat si ingrijit parul si scalpul. Stiu ca ma veti critica, dar eu asa ma simt bine si nu mi-a afectat rezultatele. Poate e doar placebo sau... poate nu, dar eu mai pun o ceasca de apa fiarta si racita in care am avut rabdarea sa dizolv un cub cam maricel (latura cam de 2-3 cm) de sapun de casa.

reteta homemade pentru sampon natural facut acasa
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Noiembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.