Setari Cookie-uri

Retete homemade - Cum sa-ti faci sampon natural acasa!

Retetele homemade ne ajuta sa traim mai sanatos, mai natural si sa ne mentinem mai mult frumusetea. Daca vei folosi un sampon natural, un scrub natural si de asemenea un lapte de corp natural vei observa in timp cat de evidenta este diferenta intre folosirea produselor naturale si a celor din comert.

Tocmai pentru ca are in compozitie acea soda caustica ce s-a combinat cu grasimile saponificate – deci nu mai e chiar nociva, dar e suficienta sa distruga bacteriile si fungii care inmultiti in exces mi-ar putea dauna. Si adaug aceasta ceasca de sapun natural dizolvat peste uleiurile mele din sampon;

Sampon natural si nuantator


Al doilea truc este pentru cele care doresc sa isi deschida parul, ori sunt satene si se vor mai blonde etc. In acest caz (si eu ma numar printre ele) eu mai adaug zeama de la o jumatate de lamaie in reteta homemade de sampon natural. Pentru ca zeama de lamaie nu se prea amesteca cu grasimile din samponul natural este indicat sa agitati bine sticla inainte de spalare.

reteta homemade pentru sampon natural facut acasa

Zeama de lamaie nu doar deschide parul, ci reface structura de colagen atat a scalpului cat si a parului pentru ca doar vitamina C poate “cataliza” formarea de colagen, fara aceasta veti avea un par cam... subtirel. In fine, zeama de lamaie are atata de multe beneficii (eu le-am invatat de la profesorii nostri de fiziologice) incat ar trebui sa va scriu cateva articole sa va lamuresc. Ca atare ma opresc aici privind zeama de lamaie!

Truc pentru un sampon natural regenerant


Inca un truc pentru reteta homemade de sampon natural: eu mai adaug o sticluta de vitamina A uleioasa – se gaseste in toate farmaciile, e foarte usor de procurat – si sparg 30 de capsul e de vitamina E pentru ca nu mai gasesc fiole (tot de la farmacii le procur, orice farmacie are).

reteta homemade pentru sampon natural facut acasa
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Noiembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.