Setari Cookie-uri

Metode naturale de vopsire a parului inainte de Sarbatori

Vopsirea parului prin metode naturale prezinta mai multe avantaje pentru sanatatea parului: previne degradarea parului, varfuri despicate etc. Puteti utiliza pentru vopsirea naturala decoct de nuci, struguri, nuci macerate, ceai de musetel si galbene etc.

Vpsirea parului prin metoda clasica prezinta un risc important pentru sanatatea parului, putand duce la degradarea acestuia.

vopsirea parului prin metode naturale

Cum ne afecteaza vopseaua de par?



Vopsirea parului prezinta urmatoarele riscuri pentru sanatatea parului si nu numai:
  • Subtierea firului de par;
  • Degradarea firului de par;
  • Caderea parului;
  • Varfuri despicate;
  • Albirea prematura a parului;
  • Calvitia;

- O serie de cercetatori sustin ca anumite substante toxice din vopseaua de par patrund in organism si ne afecteaza sanatatea. Acesta este unul din motivele pentru care femeile gravide au contraindicatie privind vopsirea parului. De asemenea persoanele cu scalp sensibil sau alergic au ca recomandare evitarea vopsirii parului.


Pentru a elimina toate aceste riscuri va propunem sa va vopsiti parul prin metode naturale! Desigur, aceste metode naturale pigmenteaza usor parul pe o scara nu foarte larga a culorilor.

Metode naturale pentru a deschide spre blond culoarea parului


vopsirea parului prin metode naturale
Aceste metode deschid parul, insa nu au efect suficient de puternic astfel incat sa transforme o bruneta intr-o blonda. Sunt indicate satenelor care vor sa devina blonde:

Solutia de otet cu lamaie



Intr-un litru de apa stoarceti o lamaie mare si puneti doua linguri rase de otet (nu balsamic). Cu aceasta solutie se clateste zilnic parul inainte de culcare. Lamaia decoloreaza, iar otetul intareste culoarea. Nu clatiti cu apa dupa folosire.

Ceaiul de musetel si galbenele



La un litru de apa fiarta si inca fierbinte se pun patru plicuri de musetel si patru de galbenele (flori) sau trei lunguri rase de planta uscata din fiecare. Se lasa la infuzat jumatate de ora, apoi se clateste parul in fiecare seara cu aceast ceai concentrat.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Decembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.