Setari Cookie-uri

5 Greseli in ingrijirea pielii pe care n-ai vrea sa le faci

Ingrijirea pielii necesita metode care implica atat o ingrijire din interior, cat si din exterior. Pentru ca anumite greseli in ingirjirea pielii duc la un spetc imbatranit al acesteia este indicat sa aflati cele mai comune greseli in materie de frumusete pentru a sti exact ce sa evitati.

Folosirea produselor demachiante ar trebui realizata ocazional, caci acestea incarca porii.

Nu stati timp suficient in baie



Baia trebuie sa fie lunga macar o data pe saptamana, depasind jumatate de ora. O baie ferbinte, cu sare de baie, spumant si aromaterapie reprezinta un loc perfect de relaxare. Indicat este sa stati in apa mai mult timp macar o data pe saptamana: in apa calda porii se deschid si se curata, ductele glandelor din piele se curata de asemenea de impuritati, creme si deodorantele folosite, precum si praf si eventual sebum sau transpiratie.


Mai mult decat atat, celulele epidermei se hidrateaza intens, astfel incat dupa numai cateva saptamani in care practicati acest “ritual” al baii veti observa o catifelare vizibila, precum si estomparea caraterelor de imbatranire a pielii.


Alte greseli in ingrijirea pielii:

  • folosirea in exces a cremelor - folosirea acestora in exces duce la inhibarea hidratarii naturale a pielii;
  • folosirea in exces a produselor pentru machiaj - este cunoscut faptul ca marea majoritatea a acestora au efect toxic asupra pielii;
  • folosirea abuziva a produselor pentru par, care ataca scalpul, dar si tenul, ducand adesea la iritatii si cosuri;
  • neutilizarea produselor cu factor de protectie solara si expunerea excesiva la soare (pentru a obtine un brinz puternic intr-un timp scurt) - toate acestea imbatranesc pielea. De asemenea produsele cu efect bronzant si solarul imbatranesc pielea.

Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Februarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.