Comunicat de presa

5 Tratamente naturiste pentru VARICE si nu numai

Pe langa faptul ca sunt inestetice, ele sunt insotite frecvent si de o durere surda, iar in cazurile cele mai grave apar inflamatii ale picioarelor. Acestea pot aparea pe cele doua trunchiuri venoase superficiale (vena safena magna sau mare si vena safena parva sau mica) si pe ramurile acestora.

varice - cauze si tratament

Foto: Shutterstock.com

Boala varicoasa este o afectiune generala, cronica carcterizata printr-un proces degenerative al peretelui venos pe care il grefeaza. Aceasta are o evolutie lenta, intre 10 si 20 de ani, iar procesul varicos nu de limiteaza numai la peretele venei, ci se propaga si la tesuturile din jur.

Varicele, manifestarea clinica locala a bolii varicoase, sunt dilatatii venoase, difuze, regulat, fusiforme sau cilindrice, permanente, circumscrise si neregulate cu aspect sinuos sau ampular. Aparitia unor complicatii serioase pot duce la ulceratii, edemul membrelor, jena la mers si predispozitia la dermite rebele la tratament.

varice - cauze si tratament: Dr. Patrut MirceaExista doua categorii de varice, cele hidrostatice primitive, esentiale care nu au o cauza evidenta si varice secundare sau varicele ce au o cauza detectabila. Acestea la randul lor sunt impartite in: varice posttrombotice (tromboflebita), varicele posttraumatice (dupa traumatisme care rup valvele venoase), varice dupa stenoze ale trunchiurilor venoase profunde, varice iatrogene (post ligatura chirurgicala voita sau accidental a unui trunchi venos superficial) si varice secundare congenital, care apar imediat dupa nastere si care se datoresc unor malformatii congenital vasculare (fistule arteriovenoase sau agenezia sistemului venos profund).”, a explicat Prof. Univ. Dr. Mircea Patrut, medic in cadrul Centrului Medical Focus.


De ce apar varicele?

Varicele si boala varicoasa apar din diverse cauze, cum ar fi presiunea crescuta in venele picioarelor, leziuni la nivelul venelor picioarelor sau leziuni la nivelul valvelor venelor (structuri anatomice care nu permit curgerea sangelui decat intr-o anumita directie) picioarelor. Aceasta boala poate fi complet asimptomatica. De obicei este recunoscuta aparitia varicelor de catre pacient prin vizualizarea cordoanelor venoase rasucite, inflamate, de culoare albastra, chiar sub suprafata pielii.

Vindeca VARICELE: aceasta crema facuta in casa e leac de nadejde
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: