Setari Cookie-uri

Ce sunt varicele si cum le combatem

Varicele sunt dilatatii subcutanate, ale venelor superficiale, inestetice, de marime si densitate variabile, in functie de faza evolutiva, generand un aspect inestetic al memebrelor pelvine, adica al membrelor inferioare.

Daca apar simptome, acestea tind sa fie usoare, o senzatie de arsura sau de greutate in picioare, mai amplificata in cursul zilei sau dupa perioade indelungate de stat in picioare sau pe scaun, o inflamatie usoara, de obicei doar la nivelul piciorului si gleznei, sau mancarime la nivelul pielii de deasupra varicelor.

Pentru tratarea varicelor, se pot folosi diverse tehnici, cum ar fi cura chirurgicala clasica, ablatia cu energie laser, radiofrecventa, drenaj postural (pozitie cu picioarele ridicate) sau contentia elastic externa (portul de ciorap sau fasa elastica cu diverse grade de compresie).

Inaintea stabilirii modalitatii terapeutice pentru individ, se impune o evaluare a pacientului pentru a determina cauza varicelor care trebuie tratata, in caz contrat boala putand sa recidiveze. Dupa evaluarea completa a pacientului, se traseaza o metoda de tratament personalizata, terapiile asociate fiind specifice fiecarui pacient in parte.

Citește și:

Cum putem trata varicele nedureros?

Pentru tratarea varicelor, se foloseste o tehnica foarte complexa denumita ablatia trunchiurilor venoase si ramurilor acestora a sistemului venos superficial, a membrelor pelvine cu energie laser sau radiofrecventa eliberata printr-un cateter si o fibra care se introduce prin punctie (injectie) in cele doua trunchiuri venoase superficiale ale venelor membrelor inferioare. Costul unei interventii de acest fel porneste de la 200 de euro si poate ajunge la 400 euro.

Vizionare placuta


Kudika
18 Iulie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.