Setari Cookie-uri

Puncte negre? Scapa de ele si bucura-te de un ten imaculat

Punctele negre ne deranjeaza prin aspectul lor neplacut. Uneori devin atat de mari incat sunt proeminente sau dilata vizibil porii. Sunt situatii cand punctele negre se pot infecta, insa acesta nu este tocmai un caz nefericit pentru ca in urma infectiei se elimina si punctul negru, iar porul se inchide.

Ce sunt punctele negre?

Punctele negre se formeaza prin acumularea de sebum la nivelul porilor pielii, sebum care se incarca cu praf si alte elemente din aer, devenind negricioase. Ele se pot mari daca nu sunt curatate periodic si capata un aspect neplacut, proeminent.

Punctele negre se formeaza in special pe nas si in jurul nasului, dar si la nivelul barbiei – zonele cele mai sensibile in ceea ce priveste secretia de sebum.

puncte negre tratament

Cum combatem punctele negre?

Pentru a avea un ten frumos fara puncte negre este necesara ingrijirea permanenta a tenului si actionarea periodica asupra tenului prontr-un ratament destinat punctelor negre.

Curatarea tenului

Curatarea tenului este necesara chiar de cateva ori pe zi. Este indicat sa utilizati sapun sau gel dermatologic – acestea au o compozitie speciala care nu afecteaza stratul superficial al pielii si nu usuca tenul. Folositi de asemenea un buretel pentru fata – un burete plasa din plastic sau din alge – firele respective realizeaza un adevarat masaj la nivelul pielii, eliminand continutul porilor.

Citește și:

Utilizati apoi un tonic de fata si o crema usoara, racoroasa si hidratanta.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
24 Iulie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.