Setari Cookie-uri

Puncte negre? Scapa de ele si bucura-te de un ten imaculat

Punctele negre ne deranjeaza prin aspectul lor neplacut. Uneori devin atat de mari incat sunt proeminente sau dilata vizibil porii. Sunt situatii cand punctele negre se pot infecta, insa acesta nu este tocmai un caz nefericit pentru ca in urma infectiei se elimina si punctul negru, iar porul se inchide.

Dupa demachire

Demachiantul curata tenul, insa nu in profunzime. De aceea este necsar ca dupa demachiere, seara, sa spalati tenul urman pasii de mai sus.

puncte negre tratament

Tratamentul de scoatere a punctelor negre

Acest tratament este indicat o data la doua saptamani. Tratamentul de scoatere a punctelor negre este usor agresiv pentru ten si totodata produce o exfoliere fina.

Pasul 1: dilatatia porilor

Se incalzeste apa intr-un vas cu gura larga, apoi se adauga o lingura de sare cand apa devine fierbinte.
Se ia vasul de pe foc si va asezati cu un prosop pe cap deasupra vasului, astfel incat sa creati o atmosfera inchisa pentru a concentra aburii si a-i lasa sa actioneze asupra porilor. Stati desupra vasului cu apa 5-10 minute.

puncte negre tratament

Pasul 2: curatarea punctelor negre

Aveti venvoie de un tifon si o ceasca de malai grunjos.

Cu tifonul curat rulat pe degete incercati intai sa “stoarceti” punctele negre mari, cu rabdare, cat mai multe dintre aceastea.

Citește și:

Apoi formati din tifon mici discuri pe care le tamponati in ceasca cu malai, apoi frecati bine tenul, inclusiv in zonele unde nu aveti puncte negre.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
24 Iulie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.