Setari Cookie-uri

Acneea adultului sau rozacee: Metode de tratament

Cunoscuta ca fiind o conditie a adolescentei, acneea se intalneste si printre persoanele mature producand inconveniente estetice si emotionale.

Se estimeaza ca aproximativ 90% din adolescenti, 50% din femeile adulte si 25% din adulti sufera de aceasta afectiune a pielii. Dr. Anca Dobos foloseste tehnologie de ultima ora in solutionarea unei probleme curente, enumerand situatii si factori ce duc la formarea, intretinerea sau agravarea acestei conditii dermatologice.

acnee rozacee tratament

Acneea este cea mai raspandita boala dermatologica ce consta intr-o afectiune a epidermei care apare in urma unei hipersecretii a glandelor sebacee. Cunoscuta ca conditie medicala printre adolescentii cu varste cuprinse intre 12 si 17 ani, se estimeaza ca peste 40 de milioane de persoane din lumea intreaga sufera de o forma sau alta de acnee. Doamna doctor Anca Dobos precizeaza ca aceasta maladie este intalnita mai des in randul femeilor comparativ cu barbatii, rata de incidenta fiind 3:1.

Factorii aparitiei acneeei

De la apa cu care ne spalam pe fata, aerul cu care intram in contact pana la alegerile gastronomice, toate reprezinta influente in niveul de sanatate al tenului. Dr. Anca Dobos enumera printre acesti factori: celule de piele moarta, sebumul in exces, inmultirea bacteriilor precumsi componenta hormonala care difera de la persoana la persoana. Nici expunerea la soare sau baile in piscinele cu apa murdara nu sunt lucuri care trebuiesc trecute cu vederea cand vine vorba de o piele sanatoasa.
„O vizita anuala la medicul dermatlog este foarte importanta si chiar neceasara pentru a depista in timp util posibilele eruptii sau anormalitati. Dupa expunerea indelungata la soare sau dupa ce pielea intra in contact cu un aer poluat si plin de impuritati, cosurile nu intarzie sa apara”, marturiseste specialista in dermatologie Dr. Anca Dobos.

Citește și:

Acneea rozacee- specifica persoanelor cu varsta intre 30 si 60 de ani

Rozaceea este o afectiune des intalnita la persoanele de mult trecute de varsta adolecentei care se manifesta dupa expunerea la caldura, la lumina soarelui sau la stres. Pe langa cei trei factori principali, Dr. Anca Dobos afirma ca si consumul unor alimente in cantitati mari pot intretine aceasta afectiunie dermatologica.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
21 Septembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.