Setari Cookie-uri

Acneea adultului sau rozacee: Metode de tratament

Cunoscuta ca fiind o conditie a adolescentei, acneea se intalneste si printre persoanele mature producand inconveniente estetice si emotionale.

Pe acesta lista se afla alimente precum: ciocolata, rosiile, bauturile calde, carnea picanta, spanacul, bananele, carnea marinata, usturoiul, ardeiul, berea, branza, iaurtul, smantana si dozele mari de vitamina B6 si B12.Acneea rozacee poate fi determinata si de anumite modificari ale reactivitatii vasculare, ale compozitiei si structurii tesutului conjunctiv de la nivelul dermei.

„Acneea nu este o stare grava de sanatate, dar cel mai adesea prosuce disconfort la nivel emotional si estetic. Primele semne ale acneei nu trebuiesc trecute cu vederea, deoarece pot avansa la o forma mai severa. Punctele negre, albe sau cosurile sunt faze incipiente care doar uneori pot degenera in leziuni profunde, numite chisturi”, sustine Dr. Anca Dobos, Clinica Hyperion, Galati.

Numita si „acneea adultului”, rozaceea se manifesta prin iritarea si inrosirea pielii in zona gatului, fetei sau decolteului, usturime si aparitia unor pustule pe tegumentele obrajilor, nasului, buzelor sau in jurul gatului. Pielea devine foarte sensibila, uscata si crapata.In cazuri izolate, rozaceea poate evolua pana la rinofima, stagiu in care mici vase cutanate se dilata si formeaza papulopustule pe fata.

Citește și:

Atunci cand apare un cos, cel mai adesea suntem tentati sa il stoarcem, fara sa ne dam seama ca in acel moment peretii foliculului suporta o presiune imensa. Cand acestia se sparg, grasimea care contine microbi se imprastie in derma cauzand aparitia mai multor cosuri. Clinica Hyperion din Galati vine cu tratamente dermatologice care nu prevad efecte secundare bazate pe terapia cu lumina laser (IPL, UV sau LED) menite sa combata acneea rapid si sigur. Bineinteles, in functie de fiecare pacient in parte, se administreaza si tratamente medicamentoase, tablete sau solutii locale.

Despre Dr. Anca Dobos
Dr. Anca Dobos este medic primar in dermato-venerologie.

Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.

Vizionare placuta


Kudika
21 Septembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.