Setari Cookie-uri

5 Ceaiuri medicinale pentru parul tau

Ceaiurile functioneaza ca adevarate tratamente pentru majoritatea problemelor podoabei capilare: caderea parului, par deteriorat, gras, uscat sau fara luciu, matreata etc.

ceaiuri medicinale pentru par: caderea parului, matreata, par gras, par uscat, par deteriorat, par fara luciu, stralucirea parului

Este recomandat sa folositi un litru de ceai verde concentrat (folositi 8 plicuri de ceai sau 5 lingurite rase de planta uscata) cu care va clatiti parul dupa fiecare spalare. Nu mai clatiti cu apa la final. Puteti folosi balsam care nu necesita clatire.

Ceaiul de musetel – pentru reflexele parului blond

Daca aveti par blond ori saten deschis, atunci va puteti clati parul cu ceai de musetel, obtinut prin infuzarea a 8 plicuri de ceai la un litru de apa fierbinte. Clatiti parul dupa fiecare spalare, fara a mai clati ulterior cu apa. Acest ceai intensifica reflexele blonde ale parului, fiind indicat nuantelor de saten deschis sau blond.

Prin efectele sale antiinflamatorii si hidratante, ceaiul de musetel este de asemenea indicat persoanelor cu par uscat si deteriorat, precum si celor care sufera de matreata.

Ceaiul de urzica – pentru toate tipurile de par

Urzica prezinta proprietati reglatoare astfel incat este indicata tuturor tipurilor de par. Ideal este sa folositi planta proaspata la obtinerea ceaiului: o ceasca de urzica proaspata la un litru de apa fierbinte. Lasati 15 minute la infizat, apoi folositi ceaiul dupa fiecare spalare, la ultima clatire a parului.

Citește și:

Ceaiul de urzica este indicat in fortifierea parului, in reducerea caderii acestuia si intensificarea regenerarii capilare. Urzica ajuta si la revitalizarea parului deteriorat, conferind stralucire si vigoare firului de par.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
18 Decembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.