Setari Cookie-uri

Iti cade parul? Ce analize ar trebui sa faci

Caderea parului reprezinta un simptom cauzat de multe tulburari pe care ar trebui sa le decelam inainte de a incerca sa rezolvam problema parului.

Analize medicale pentru caderea parului: Feritina

Feritina ne arata "depozitele de fier" din organism. Cu alte cuvinte chiar daca hemograma este buna, ne-ar interesa insa daca nu cumva organismul secatuieste depozitul de fier pentru a mentine ceilalti parametri in stare optima.

analize medicale pentru caderea parului cauze

Prin urmare o scadere a feritinei, chiar spre limita inferioara a valorilor normale, poate duce la caderea parului.

Cum spuneam mai sus, parul, pielea si unghiile sunt printre primele care sufera atunci cand organismul nostru prezinta o carenta.

Analize medicale pentru caderea parului: Testosteronul si S-DHEA

Aceste analize aduc informatii despre starea endocrina a organelor genitale. Stiati ca organele genitale ale femeii, pentru a sintetiza hormonii sexuali, folosesc testosteronul? Asadar daca exista o disfunctie la acest nivel, o putem decela prin aceste doua analize hormonale (se dozeaza tot din sange).

Citește și:

Analize medicale pentru caderea parului: examenul dermatologic

Medicul dermatolog va poate sugera analizele medicale de mai sus, dar totodata poate inspecta si scalpul. Existenta unei infectii, de exemplu a unei ciuperci, la acest nivel poate duce la caderea parului. Uneori in caderea parului poate fi implicata si o tulpina de HPV - Human Papilloma Virus.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Descriere Iulia Maftei – Kudika.ro

 

Încă de când mă aflam pe băncile Facultății de Medicină Carol Davila, am constat că dincolo de a cunoaște știința...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.