Setari Cookie-uri

Iti cade parul? Ce analize ar trebui sa faci

Caderea parului reprezinta un simptom cauzat de multe tulburari pe care ar trebui sa le decelam inainte de a incerca sa rezolvam problema parului.

Analize medicale pentru caderea parului - R.P.R. - carbon Sifilis

Unele infectii pot duce la caderea parului. Sifilisul este insa o infectie grava care in stadii precoce nu are simptomatologie evidenta, de aceea de multe ori este si ignorata. Daca exista riscul contactelor cu ace sau a oricarei interventii sangerande, este indicat sa va faceti si aceasta analiza (plus analiza de testare a virusului hepatitic C).

Pentru a descoperi si analizele uzuale pentru decelarea unei infectii in organism, va recomandam articolul: Interpretarea analizelor de sange: INFECTIILE

Analize medicale pentru caderea parului: Hemoleucograma

Hemoleucograma este o analiza de sange indicata de rutina. In cazul caderii parului, hemoleucograma poate decela o anemie ca si cauza, ori chiar boli mai grave, ca leucemile.

Analize medicale pentru caderea parului: Transaminazele

Transaminazele (va recomandam 9 Analize medicale pentru FICAT) arata functia hepatica, despre care aflati mai multe in articolul recomandat.

Citește și:

O disfunctie hepatica se poate manifesta prin caderea parului. Se stie ca afectiunile ficatului sunt silentioase multa vreme de la debut, de aceea descoperirea lor il surprinde adesea pe pacienti. Printre manifestarile nespecifice ale afectiunior hepatice (oboseala, stari usoare de voma cu caracter ocazional) se numara si caderea parului sau fragilizarea acestuia.

Vizionare placuta


Descriere Iulia Maftei – Kudika.ro

 

Încă de când mă aflam pe băncile Facultății de Medicină Carol Davila, am constat că dincolo de a cunoaște știința...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.