Cauzele acneei sunt numeroase si pornesc de la stilul de viata, culminand cu tulburari hormonale. Va propunem sa descoperiti in artciolul curent ce analize sunt necesare, care sunt optiunile de tratament si cum ar trebui sa decurga un consult medical la specialist.

6 Analize pentru ACNEE si cum se realizeaza un consult de specialitate Ce detalii are nevoie medicul sa cunoasca

Anamneza reprezinta termenul specific pentru discutia pe care medicul o are cu pacientul. Desi pentru pacient pare o simpla discutie si uneori nu gaseste importanta unor intrebari, totusi anamneza prezinta pasi specifici in ceea ce priveste modul cum decurge si este adaptata atat patologiei ce se doreste investigata, cat si individualizata fiecarui pacient in parte.

Ce urmareste medicul in istoricul pacientului cu acnee:

    Date cu caracter personal: varsta, mediul social etc. Date cu caracter familial (heredocolateral): de exemplu daca in familie membrii au avut probleme hormonale sau acneice; Daca pacientul are obiceiul de a-si stoarce “cosurile” – favorizand astfel extinderea lexiunilor acneice; Daca poarta haine stramte – este favorizata acneea aparuta in alte zone ale corpului decat pe fata. De asemenea nu este recomandat dormitul dezbracat pentru cei cu risc de acnee, ci in pijamale care se schimba in fiecare seara; Daca exista variatii sezoniere ale leziunilor, daca pacientul este expus la mediu toxic, vapori, chimicale, de asemenea daca expunerea la soare intensifica sau nu leziunile;

Foto@Shutterstock.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: