Setari Cookie-uri

Mergi linistita la mare - 5 mituri despre celulita!

98% dintre femeile din intreaga lume au 'celulita'. Si cu toate acestea… pentru multe dintre noi este o obsesie. Sub presiunea 'atingerii Photoshop' asupra imaginilior din ziua de astazi, toate am face aproape orice ca sa scapam de celulita. Creme, masaje, lasere, operatii estetice si… cate si mai cate! Fercirea noastra pare sa fie in stransa legatura cu 'disparitia' 'celulitei'. Am uitat sa ne bucuram de corpurile noastre, de feminitatea noastra, intr-o lume in care celulita a devenit ceva atat de… abominabil.

Este nevoie de mai multe clarificari, pe care le vom face cu ajutorul specialistei din redactia noastra, cea care ne-a linistit si pe noi, de atatea ori in privinta „celulitei”, Iulia Dibu. Termenul de celulita este folosit in mod abuziv. In esenta, sensul medical al acestuia reprezentand de fapt o inflamatie a tesutului gras subcutanat (sufixul "ita" = "inflamatie"), situatie care nu este din fericire echivalenta cu ceea ce numim noi in mod obisnuit „celulita”. Exista mai multe stadii evolutive ale celulitei. Si abia din stadiul 3 o putem considera o problema medicala”, ne asigura Iulia.

Foto: Shutterstock.com, desen, femeie la plaja

Ce este celulita?

Celulita la care ne referim in mod obisnuit este mai degraba o probema cosmetica, nu este o boala sau o conditie medicala. Poate avea „aspectul cojii de portocala”, sau poate aparea sub forma de gropite si poate fi vazuta numai cand pielea este presata.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Iulie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.