Setari Cookie-uri

Mergi linistita la mare - 5 mituri despre celulita!

98% dintre femeile din intreaga lume au 'celulita'. Si cu toate acestea… pentru multe dintre noi este o obsesie. Sub presiunea 'atingerii Photoshop' asupra imaginilior din ziua de astazi, toate am face aproape orice ca sa scapam de celulita. Creme, masaje, lasere, operatii estetice si… cate si mai cate! Fercirea noastra pare sa fie in stransa legatura cu 'disparitia' 'celulitei'. Am uitat sa ne bucuram de corpurile noastre, de feminitatea noastra, intr-o lume in care celulita a devenit ceva atat de… abominabil.

In cazul unor persoane, celulita este foarte vizibila, acoperind parti largi ale corpului. In acest stadiu poate fi considerata o problema cosmetica ce poate fi rezolvata printr-un regim alimentar sanatos si un program regulat de miscare. Tratamentele anticelulitice pot fi ajutatoare.

Chiar daca cel mai comun pentru celulita este sa fie vizibila pe coapse si pe fund, aceasta poate fi vizibila si pe abdomen, pe brate si chiar si pe sani.

Mitul no. 1: Celulita este grasime

Celulita este de fapt un amestec de fibre de colagen si grasime. Subcutanat exista o retea de fibre de colagen intre ochiurile carora se gasesc celule grase, limfatice, nervi si vase de sange. Aspectul de coaja de portocala se produce atunci cand aceasta retea este degradata, formandu-se un „amestec” din toate aceste componente. O dieta bogata in vitamine ajuta in refacerea structurii de colagen.[...]

Citește și:

More: Mergi linistita la mare - 5 mituri despre celulita!

Un articol de Iulia Sima

Foto: Shutterstock.com, corp de femeie

Iti recomandam si:

Corpul ne spune cine suntem, ce gandim si ce simtim... Alfabetul spiritual al bolilor si al problemelor de sanatate

Masajul anticelulitic – un mod natural de a slabi!

Un mit desfiintat - Nu exista tratament pentru eliminarea vergeturilor!

Vizionare placuta


Kudika
25 Iulie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.