Setari Cookie-uri

De ce nu slabesti? Iata cel putin 10 motive

Slabitul nu inseamna o dieta nesanatoasa, nu inseamna un life-style nesantos! Daca incerci sa slabesti de ceva vreme si nimic nu pare sa dea rezultate, acestea ar putea fi motivele.

10. Daca mananci „sanatos” nu slabesti neaparat

Mancarea recomandata ca „sanatoasa”, nu te slabeste in mod neaparat. Unele produse manufacturate care sunt prezentate ca „sanatoase” contin mai multe calorii, iar alte alimente, cum ar fi fructele de exemplu, pastele sau cerealele, nucile pot avea un aport caloric mult mai ridicat asupra dietei tale, decat te-ai fi asteptat.

9. Neglijezi odihna si somnul

Atunci cand vrei sa slabesti, trebuie sa iti mentii corpul intr-o stare activa, dar poate ca ai observat si tu, este dificil sa fii activa atunci cand esti obosita. De aceea este foarte important sa ne odihnim in mod corespunzator. Este dificil sa ne angrenam in diverse activitati peste zi si chiar sa facem miscare pentru a slabi, atunci cand ne privam organismul de somnul regulat. Cand nu ne odihnim, corpul nostru incepe chiar sa isi faca provizii extra de grasimi, pentru a face fata unui program mult mai solicitant si stresului.

Citește și:

Foto: Shutterstock

8. Vrei sa slabesti sau sa iti tonifici corpul?

Trebuie sa stabilesti clar care iti sunt prioritatile. Vrei un corp mai tonifiat, cu mai multa masa musculara? Nu uita un amanunt important: muschii cantaresc mai mult decat grasimea, aceasta inseamna ca, daca tii o dieta care implica si activitate fizica, inseamna ca transformi grasimile in muschi. Astfel, daca atunci cand te privesti in oglinda arati mai bine si totusi cantarul arata acelasi numar de kilograme, aceasta nu inseamna ca dieta nu a dat „roade”.

7. Fii realista

Cand tii o dieta este foarte important sa iti stabilesti standarde realiste in minte. Motivul pentru care s-ar putea sa nu slabesti „destul” ar putea fi acela ca uneori „destul”, este putin prea mult. Este important sa celebrezi micile victorii; pe termen scurt, aceasta atitudine te ajuta sa iti mentii spiritul optimist si sa iti atingi tinta ultima.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Octombrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.