Setari Cookie-uri

Iti cade parul? 10 Afectiuni ascunse de cel mai comun simptom al femeilor

Caderea parului este relatata de fiecare femeie, specialistii afirma ca acest simptom este cel mai des intalnit in populatia de sex feminin.

Cauzele caderii parului: tulburari ale hormonilor sexuali

Tulburarile hormonilor sexuali feminini se pot manifesta atat prin caderea parului, uneori prin caderi parcelate ramanand o zona de scalp fara par – alopecie aerata - , cat si prin cresterea excesiva a parului pe fata si corp – hirsutismul.

caderea parului cauze si analize medicale

Exista insa si alte manifestari asociate care inclina diagnosticul catre tulburari ale hormonilor sexuali, cum ar fi tulburari ale ciclului menstrual, infertilitate, scurgeri mamelonare etc.

Cititi si:
Analize hormonale pentru tulburari menstruale

Cauzele caderii parului: tuberculoza si alte infectii grave

Bolile infectioase grave se pot manifesta si prin caderea parului. Unele dintre aceste boli sunt silentioase si nu ii ofera pacientului simptome evidente, de aceea acesta ajunge adesea in stadii tardive de evolutie. Tuberculoza face parte din aceste boli tacute, dar si hepatitele infectioase, sifilisul etc.

Citește și:

Cititi si:
Analize medicale pentru hepatita

Cauzele caderii parului: tulburari ale glandelor suprarenale

Glandele suprarenale prezinta multiple roluri in organism prin hormonii pe care acestea ii secreta. Glandele suprarenale sunt controlate de glanda-mama: hipofiza, aceasta din urma fiind strans legata de sistemul nevos prin hipotalamus. In concluzie si o tulburare a glandei-mama poate duce, secundar, la afectarea suprarenalelor.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
22 Octombrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.