Setari Cookie-uri

Iti cade parul? 10 Afectiuni ascunse de cel mai comun simptom al femeilor

Caderea parului este relatata de fiecare femeie, specialistii afirma ca acest simptom este cel mai des intalnit in populatia de sex feminin.

Una din manifestarile acestor tulburari poate fi reprezentata de caderea parului, de subtierea firului de par, sau, la polul opus, de cresterea exagerata a parului la nivelul fetei si corpului. Afectarea glandelor suprarenale se insoteste de asemenea de oboseala, depresie, scadere a capacitatii de indeplinire a sarcinilor de zi cu zi, stare de oboseala dimineata la trezire, somnolenta, scaderea libidoului etc.

Cauzele caderii parului: boli autoimune

O parte insemnata dintre bolile autoimune pot afecta si parul. Uneori, caderea parului se numara printre primele manifestari la debutul bolii. Asa se intampla de exemplu in cazul tiroiditei autoimune. Alte boli autoimune care au ca manifestari si caderea parului sunt: poliartrita reumatoida, LES (lupusul eritematos sistemic), diabetul zaharat insulino-dependent etc.

Citește și:

caderea parului cauze si analize medicale

Cauzele caderii parului: afectiuni cardiovasculare

Afectiunile cardiovasculare au ca efect o scadere a oxigenarii si a fluxului sanguin in unele zone ale organismului, iar oboseala inimii scade de asemenea circulatia sangelui in corp. Astfel ca adesea bolile cardiovasculare asociaza si caderea parului, urmand ca ulterior parul sa sufere tulburari cronice.

Cauzele caderii parului: tulburari psihologice

Tulburarile psihologice de tipul depresiei sau anxietatii se pot insoti si de caderea parului. Un tratament adecvat imbunatateste mult starea pacientului.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
22 Octombrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.