Setari Cookie-uri

VARICELE - peste jumatate din femei sufera de aceasta boala

Varicele complica din ce in ce mai mult stilul de viata, in conditiile in care aproximativ 30% din populatie si 60% dintre femeile din Romania prezinta la momentul actual manifestarile acestei boli, conform studiilor de specialitate.

Comunicat de presa

Primele semne ale afectiunii pot aparea la varste destul de fragede, insa la persoanele de sex feminin acestea au o incidenta mai mare dupa varsta de 30 de ani. Stilul de viata haotic, dar si interesul scazut acordat propriei sanatati in favoarea altor preocupari, determina aparitia varicelor, care netratate la timp pot conduce la complicatii severe, dupa cum aflam de pe site-ul www.sanatatepascupas.ro .

Se pare ca femeile sunt de patru ori mai predispuse la a dezvolta boala varicoasa, fata de barbati, estimandu-se ca dintre persoanele cu varsta de pana la 30 de ani care au varice aproximativ 80% sunt femei, in vreme afectiunea se regaseste in proportie de numai 20% in randul barbatilor.

Varice - Simptome si cauze

Disconfortul la nivelul gambelor, senzatia de greutate, senzatia de arsura, de picioare umflate, venele dureroase si inestetice sunt primele semne care anunta adesea aparitia varicelor la nivelul picioarelor. Daca la femei simptomele apar mai mult dupa perioada maternitatii, abia dupa 30 de ani, si se intampla rar ca ele sa se dezvolte mai timpuriu de atat, la barbati varicele sunt mai frecvente abia dupa varsta de 40 de ani.

Citește și:

Printre principalele cauze ale aparitiei varicelor se afla suprasolicitarea gambelor prin statul indelungat in picioare, dar si lipsa acuta de miscare, sedentarismul, greutatea peste limita normala, constipatia cronica, sarcinile repetate (in acest caz riscul creste odata cu numarul de sarcini duse la termen) si factorii ereditari (riscul relativ este de 2:1 daca unul dintre parinti prezinta varice si de 3:1 daca ambii parinti au varice).

Varicele apar atunci cand, odata cu cresterea in varsta, venele isi pierd din elasticitate iar capacitatea lor de a se contracta si de a permite sangelui sa circule in sens unidirectional scade din ce in ce mai mult. In felul acesta venele se dilata, se umfla si se inflameaza, formand ceea ce numim varice, adica dilatatii patologice ale venelor care apartin sistemului venos.

Foto: varice @Shutterstock.com

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Noiembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.