Setari Cookie-uri

VARICELE - peste jumatate din femei sufera de aceasta boala

Varicele complica din ce in ce mai mult stilul de viata, in conditiile in care aproximativ 30% din populatie si 60% dintre femeile din Romania prezinta la momentul actual manifestarile acestei boli, conform studiilor de specialitate.

In perioada sarcinii, pe langa presiunea exercitata de fat asupra regiunii abdominale si pelvine si care ingreuneaza intoarcerea venoasa, femeile au parte de schimbari hormonale majore si astfel presiunea de la nivelul venelor poate creste, ceea ce poate declansa dezvoltarea varicelor.

Tratamentul sau preventia venelor varicoase ?

Multe persoane care sufera de varice sunt reticente in ceea ce priveste posibilitatea unei interventii chirurgicale, pentru ca, singura, fara alte mijloace terapeutice asociate, aceasta metoda nu ofera siguranta unei proceduri medicale prin care varicele sa dispara complet si sa nu mai apara peste un anumit timp.

Bineinteles ca este intotdeauna de preferat prevenirea aparitiei varicelor prin stimularea circulatiei venoase cu ajutorul unei alimentatii echilibrate si sanatoase, bazate pe cantitati mari de fibre si antioxidanti naturali, care impreuna cu exercitiile fizice practicate in mod regulat ajuta la protejarea si mentinerea elasticitatii venelor. Pe de alta parte, alimente precum lactatele, zaharul si alcoolul trebuie evitate pentru ca pot duce la dilatarea vaselor de sange si favorizarea aparitiei varicelor.

Citește și:

Exista o serie de obiceiuri zilnice care provoaca mai mult rau decat bine, cu toate ca de multe ori nu suntem constienti de riscurile la care ne expunem singuri. Este vorba de purtarea hainelor prea stramte, ciorapilor mult prea stransi pe picior si sosetele care blocheaza circulatia si produc inflamarea venelor si aparitia varicelor. Acestia pot fi inlocuiti cu ciorapii de compresie care ajuta la dilatarea pereteului venos, asigurand o presiune usoara.

Purtarea zilnica a tocurilor inalte este un alt obicei daunator pentru sanatatea picioarelor, in conditiile in care muschii gambelor nu mai pot pompa sange spre venele membrelor inferioare. Se recomanda alternarea purtarii tocurilor mai inalte de 2 cm cu cele mai mici, care permit contractarea muschiilor gambelor.

Vizionare placuta


Kudika
20 Noiembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.