Setari Cookie-uri

Varicele - Tot ce trebuie sa stii

Pe cine afecteaza varicele?

De asemenea, ar fi bine sa renuntam la purtarea hainelor prea stramte, ciorapilor stransi pe picior si sosetelor care blocheaza circulatia si produc inflamarea venelor si aparitia varicelor. Acestia pot fi inlocuiti cu ciorapii de compresie care ajuta la dilatarea pereteului venos, asigurand o presiune usoara.
Purtarea zilnica a tocurilor inalte este un alt obicei daunator pentru sanatatea picioarelor, in conditiile in care muschii gambelor nu mai pot pompa sange spre venele membrelor inferioare. Se recomanda alternarea purtarii tocurilor mai inalte de 2 cm cu cele mai mici, care permit contractarea muschiilor gambelor.

Vizita la medic

La aparitia durerilor de picioare, cel mai indicat este consultarea medicului pentru a diagnostica existenta bolii si a incerca stoparea la timp a evolutiei acesteia. Specialistii pot diagnostica bolile venoase cronice prin examinarea persoanei si intervievarea acesteia cu privire la simptomele de tulburare, urmand apoi sa recomande tratamentul adecvat in functie de natura problemei si stadiul de dezvoltare in care se afla.

Citește și:

Pentru mai multe informatii vizitati platforma online www.sanatatepascupas.ro sau https://www.facebook.com/SanatatePascuPas.

Aboneaza-te si tu la Newsletterul Healthy pentru a primi si alte informatii din SANATATE. De asemenea iti recomandam sa vizitezi Forumul Healthy.

Vizionare placuta


Kudika
24 Ianuarie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.