Setari Cookie-uri

DIETA care combate ACNEEA

Afla ce spun specialistii!

Comunicat de presa

Pe chipul nostru fara machiaj, se citeste imediat starea de sanatate fizica si emotionala, pielea fiind un fidel barometru pentru tot ceea ce se intampla dincolo de ea, atat in interiorul, cat si in exteriorul nostru.

Acneea vulgara este rezultatul unei suprainfectii cu diversi agenti patogeni a zonelor care prezinta exces de sebum, manifestandu-se indeosebi pe fata, dar deseori si pe spate. Ea apare in mod uzual la varsta adolescentei, datorita dezvoltarii activitatii glandelor hormonale.

dieta acnee

Atunci cand acneea persista si dupa varsta adolescentei fenomenul este asociat cu problemele de ordin hormonal, disfunctii metabolice si nivelul ridicat de stres din viata noastra.

Cauzele aparitiei acestei afectiuni sunt multiple, aproape mereu existand si o predispozitie a anumitor persoane pentru acnee, de aceea este necesar sa abordam un program complex de ingrijire bazat pe o nutritie adecvata si un tratament cosmetic ce contine o rutina specializata de ingrijire a tenului.

Citește și:

Ce alimente trebuie sa mancam atunci cand avem acnee?
In ultimii ani au aparut din ce in ce mai multe dovezi si studii care certifica legatura stransa dintre tipul de alimentatie pe care il avem si felul in care ”se prezinta” acneea noastra.

Tratamentele din cadrul Centrului nostru abordeaza o solutionare holistica si unitara a problemelor legate de piele, iar in cazul afectiunilor ce implica mai multe cauze, cum este cazul acneei, colaboram cu cei mai buni specialisti, ce reusesc sa aduca un aport extraordinar in solutionarea acestora.”, a adaugat Neli Pfeiffer, specialist cosmetica apicola in cadrul Centrului de Frumusete si Sanatate Neli Pfeiffer - Apiestetic.

Asadar, ce anume va trebui sa mancam sau sa nu mancam atunci cand ne confruntam cu aceasta problema?

Dr. Ruxandra Plesea, medic rezident in diabet zaharat, boli de nutritie si metabolism si specialistul Centrului de Frumusete si Sanatate Neli Pfeiffer - Apiestetic pe astfel de problema, a declarat: "La persoanele predispuse la acnee, o dieta atent supravegheata poate aduce beneficii majore: poate ameliora mult leziunile specifice, poate tine sub control activitatea glandelor sebacee pentru ca acestea sa nu mai produca in exces sebum si keratina, poate favoriza refacerea tesutului traumatizat si poate reduce nivelul de inflamatie.”

Citește și:

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
14 Februarie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.