Setari Cookie-uri

DIETA care combate ACNEEA

Afla ce spun specialistii!

dieta acnee

In primul rand va trebui sa renuntam la dulciuri sau mai bine zis la alimentele cu un indice glicemic crescut deoarece acestea stimuleaza in exces glandele sebacee, exact ceea ce nu ne dorim.

Va trebui sa acordam o atentie mai mare aportului de vitamine (A, C, E) din surse naturale pentru a impiedica hiperkeratinizarea in exces si congestia pielii si pentru a lupta cu succes cu infectia si inflamatia.

Aportul de minerale in cantitati optime este esential. Zincul este un mineral cheie in sanatatea pielii si se gaseste in mancaruri precum vegetalele cu frunze verzi, nuci, leguminoase, seminte de floarea soarelui, ciuperci.

Atentie insa si la unele minerale in exces, ce agraveaza acneea, precum iodul din suplimentele alimentare.

Este nevoie de diete de detoxifiere periodice pentru a ajuta organele specializate ale corpului in detoxifierea organismului, sa functioneze la paramentri optimi. Aceste cure de detoxifiere trebuie urmate la indicatia si sub supravegherea unui specialist in nutritie, deoarece ele pot afecta sistemul nostru imunitar sau chiar deregla metabolismul.” a adaugat medicul Ruxandra Plesea.

Citește și:

Sanatatea ficatului si a tubului digestiv se vor reflecta la nivelul tenului. Acneea apare de multe ori si ca urmare a intolerantelor alimentare sau ca efect al unei stari avansate de intoxicare a organismului nostru datorita supraexpunerii la tot felul de toxine provenite din mediul extern sau intern.

Important este si continutul de fibre alimentare din dieta noastra; alegem alimentele integrale precum cerealele si leguminoasele cat mai neprocesate si incercam sa ne ferim de dietele prea bogate in carne si lactate, acestea fiind produse lipsite de fibre alimentare si care in exces sunt alimente proinflamatorii.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
14 Februarie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.