Comunicat de presa

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

Acneea este puternic influentata de factori externi (bacterii, ingrijire si igiena necorespunzatoare) si interni (disfunctii metabolice, hormonale), dar si de de modul in care persoanele afectate se auto-percep.

Aflati ce ne recomanda specialistii pentru echilibrarea starilor emotionale care conduc la acnee.
Pielea, ca invelis al corpului, reprezinta imaginea pe care omul o are despre sine insusi. Un fizic respingator reprezinta, de cele mai multe ori, o convingere subconstienta a unui „eu” respingator, desi nu suntem constienti de aceasta atitudine interioara.

acneea tratata prin terapie florala bach

Acneea are un impact negativ asupra stimei de sine

O persoana a carei piele este afectata de acnee intampina probleme in a se accepta si iubi asa cum este, lucru care afecteaza intr-un mod negativ stima de sine. Din aceasta cauza, o astfel de persoana va acorda prea multa atentie perceptiei pe care ceilalti o au despre ea si va intampina dificultati in a fi ea insasi.

Acneea apare mai des la adolescentii perfectionisti, care sunt foarte exigenti cu ei insisi, carora le este rusine si se critica pentru felul in care arata sau se comporta.

Acneea este un mijloc excelent de a-i indeparta si de a-i respinge pe ceilalti. O persoana care se confrunta cu aceasta afectiune o va folosi drept motiv pentru a nu se apropia de cineva.

O astfel de persoana se acuza pentru cea mai mica imperfectiune sau greseala si nu se accepta asa cum este. Aspectul pielii unei astfel de persoane spune < nu sunt o persoana suficient de frumoasa si de buna. Nu merit sa fiu atinsa, apreciata sau iubita de altcineva>.

Se creaza astfel credinta ca aceasta persoana trebuie sa faca lucruri extraordinare sau exceptionale pentru a fi considerata o persoana demna de aprecierea celorlalti”, a declarat Cristina Cuza, specialist in terapia cu remedii florale Bach in cadrul centrului de terapie si frumusete Neli Pfeiffer Apiestetic.

Foto: terapie florala Bach @ Shutterstock.com

Nu ne vine a crede: UITE ce trebuie sa facem ca sa scapam de ACNEE
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: