Setari Cookie-uri

Scapa de PUNCTELE NEGRE: 5 retete naturale dovedite

Femei din lumea intreaga relateaza in paginile internetului care sunt metodele care le-au ajutat sa scape de punctele negre.

Dintre toate aceste sfaturi practicate, le-am ales pe cele mai laudate. Le gasiti mai jos si pe cat sunt de simple, pe atat sunt de eficiente.

Ce trebuie sa stii despre punctele negre

Punctele negre se formeaza in special pe nas si in jurul nasului, dar si la nivelul barbiei – zonele cele mai sensibile in ceea ce priveste secretia de sebum.

tratament natural si masca exfolianta pentru combaterea punctelor negre

Persoanele cu ten gras si pori dilatati sunt mai predispuse la formarea punctelor negre. In porii de la nivelul pielii se poate acumula excesiv sebum, iar la contactul cu aerul componentele sebumului oxideaza, se incarca cu praf si alte particule din aer, capatand culoare negricioasa.

Asa apar punctele negre.

O abraziune delicata a tenului si o curatare intensa a porilor duce, in timp, la disparitia punctelor negre, fara a fi nevoie ca acestea sa fie stoarse. Daca sunt insa puncte negre mari, poate chiar usor „umflate” atunci acestea trebuie scoase prin stoarcere. Intai curatati bine tenul, apoi clatiti cu apa calda sau faceti chiar sauna faciala pentru a dilata mai bine porii si a se inmuia stratul superficial al pielii, apoi se storc punctele negre mari. Este posibil ca dupa un astfel de proces in locul punctelor negre sa se formeze „cosuri” pentru ca porii raman deschisi si se pot infecta usor. Vestea buna este ca dupa un proces inflamator porii se inchid si astfel punctele negre au fost inlaturate.

Citește și:

Iti propunem sa descoperi mai jos cateva retete naturiste care te ajuta sa scapi de punctele negre si sa hranesti intens tenul.

Metode naturale de a elimina punctele negre

Cele mai bune retete presupun o abraziune fina a stratului superficial al pielii, pentru a permite o mai buna actiune a tratamentului. Prin fina abraziune se inlatura stratul superficial al pielii care nu permite o curatare adecvata a porilor.

tratament-puncte-negre-lapte-si-nucsoara.jpg

Tratament exfoliant cu lapte de capra si nucosara

Este unul dintre cele mai preferate tratamente naturale de catre femeile care doresc sa isi intretina tenul curat si tanar.

Foto: masca pentru indepartarea punctelor negre si lapte de capra cu nucsoara @ Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
3 Aprilie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.