Setari Cookie-uri

Cuperoza - sau ce se intampla de fapt cu tenul tau

Cuperoza sau rozaceea se numara printre cele mai frecvente afectiuni ale tenului, alaturi de acnee, seboree, eczeme si psoriazis.

Multe persoane sufera de cuperoza fara a fi aflat inca, alegand produse pentru ten sensibil, dar care din pacate pot fi inadecvate tenului lor.

Ce este rozaceea (cuperoza)?

Rozaceea (cuperoza) afecteaza intre 30% si 50 % din populatie si este foarte important sa primesti diagnosticul corect pentru problemele tenului tau. De aceea iti recomandam sa consulti un dermatolog, dar apoi sa ceri si a doua opinie la un altul in caz ca ai indoieli.

rosaceea sau cuperoza cum se manifesta

Care sunt semnele rozaceei (cuperozei)?

Tulburarile se intalnesc in special la nivelul fetei, crutand scalpul (spre deosebire de seboree sau psoriazis). Evolutia rozaceei dureaza o perioada mai lunga de timp si se produce pe stadii – de la incipiente la avansate.

Stadiile rozaceei (cuperozei)

Primul stadiu evolutiv al rozaceei (cuperozei) – eritemul tranzitor

In prima faza apar zone de roseata tranzitorie la nivelul fetei (obraji, barbie, frunte, nas). Aceste zone de roseata dispar, ca apoi sa reapara fie in aceleasi locuri, fie in altele.

Citește și:

Tot in acest stadiu tenul este foarte sensibil la majoritatea produselor cosmetice, iar in unele zone ale tenului (in special la nivelul obrajilor si nasului) pot fi evidente mici vene – venectazii.

Foto: rosacee by Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
3 Iunie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.