Setari Cookie-uri

Le stiai? 5 alimente-TRATAMENT pentru tenul tau

Iti simti tenul obosit, cearcanele iti dau batai de cap sau pur si simplu riduri fine incep sa se contureze? Afla cum poti hrani celulele tenului din interior, consumand zilnic macar unul din cele 5 alimente-TRATAMENT pentru tenul si pielea ta.

Stiai ca ultima zona din organismul tau unde sunt cedati nutrientii si vitaminele este reprezentata de piele? Iata de ce chiar si cele mai mici carente alimentare duc la imbatranirea pielii.

Le stiai? 5 alimente-TRATAMENT pentru tenul tau

Gogosarii sau ardeii capia rosii

Ardeii sau gogosarii, in special cei rosii, contin o cantitate insemnata de vitamine si antioxidanti, dar mai ales o concentratie de vitamina C suficienta pentru a oferi necesarul zilnic al acestei vitamine cu un consum de numai cativa ardei.

Ardeii contin de asemenea si un numar atat de mic de calorii, incat pot fi consumati pe saturate fara a ne face griji cu privire la dieta.

alimente pentru ten ardei

Usuroiul... mentine tenul tanar

Poate ca dragostea o tine departe, insa tenul si pielea corpului se bucura de un adevarat rasfat atunci cand consumam usturoi. Usturoiul este bogat in substante puternic antioxidante, in vitamine si substante active unice in natura, astfel incat cei care consuma des usturoi isi mentin tenul mai tanar. Daca esti fumator, trebuie sa stii ca fumul de tigara iti afecteaza tenul, il imbatraneste si contribuie la aparitia petelor. Tenul poate deveni foarte sensibil, predispus la cuperoza. Specialistii recomanda consumul frecvent de usuturoi, cu atat mai mult la persoanele fumatoare.

Citește și:

Pestele – bogat in grasimi de buna calitate

Carnea de peste este bogata in grasimi de buna calitate si in acizi grasi omega 3 si omega 6. Aceste grasimi bune participa la refacerea membranelor celulalre, dar si la restabilirea unui echilibru metabolic. Consumul regulat de peste ajuta in mentinerea tineretii pielii si tenului.

Foto: ardeii benefici pentru sanatatea tenului - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
25 Septembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.