Setari Cookie-uri

Esential pentru VARA – cum ingrijesti pielea la PLAJA

Pielea este considerata a fi cel mai mare organ si totodata reprezinta cartea noastra de vizita cand vine vorba despre aratarea... varstei.

Cum tratam pielea care a suferit deja arsuri solare

In cazul arsurilor solare in niciun caz nu va veti expune din nou la soare. Chiar daca mergeti la plaja, veti purta haine din textile naturale (in, bumbac) de culoare alba, cu maneci lungi si eventual pantaloni sau fuste/rochii pana la glezne. Veti sta la umbra si departe de malul marii. Cu cat va apropiati mai mult de malul marii, cu atat cantitatea de unde uv reflectate din apa este mai mare. Trebuie sa stiti ca razele UV patrund si in zonele umbrite, insa intr-o cantitate mai mica. De aceea chiar daca stati la umbra este necesar sa va acoperiti corpul. Puteti folosi si un prosop lung.

Tratati pielea care a suferit rsuri su spray special dedicat acestor afectiuni cutanate. Intrebati in farmacii si informati-va de asemenea despre modul de utilizare a produsului.

ingriirea pielii pe plaja

Cu alunitele la soare

Este recomandat ca anual sa va controlati alunitele, mai ales cele cu risc. In cazul acestora este obligatoriu sa le acoperiti cu un strat gros de crema de protectie solara cu factor 50. De fiecare data cand iesiti din apa refolositi crema de protectie. Daca medicul indica sa evitati expunerea la soare a unor alunite, este indicat sa respectati cu strictete sfatul acestuia. Puteti lua in considrare si solutia de a scoate alunitele cu probleme. Va sugeram sa cititi articolul: cand sunt alunitele cancergiene?

Citește și:

Ochelarii de soare

Ochelarii de soare protejeaza atat pielea sensibila din jurul ochilor, cat si ochii. Stiati ca soarele afcecteaza puternic ochii si in timp pot sa apara dierse afectiuni oftalmologice? De aceea este important sa alegeti orchelari de soare care va asigura protectie atat impotriva razelor UVA cat si UVB. Stim ca acesti ochelari prezinta un pret mai mare, insa este necesar sa punem sanatatea pe primul loc.

Vizionare placuta


Kudika
22 Iunie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.