Setari Cookie-uri

Culisele frumusetii: ce ascund produsele cosmetice

Sunt convinsa ca fiecare dintre voi, doamnelor si domnisoarelor, aveti un loc special in dulapiorul din baie, in care stau ascunse anumite produse cosmetice (creme, lotiuni, sampoane, etc) , pe care nu le veti mai folosi niciodata, dar pe care nici nu va indurati sa le aruncati. Si toate acele produse, cumparate din impuls sau datorita unor reclame inteligent mestesugite, v-au lasat nu numai cu gustul amar al dezamagirii, ci si cu alergii, reactii adverse, un buzunar pe jumatate golit si frustrare...

Desi negat de marile corporatii de pe piata produselor cosmetice, fiind descris drept un mit, efectul de cocktail a fost dovedit de numeroase studii bazate pe experimente solide, studii ce au scos la iveala faptul ca unele ingrediente, inofensive in anumite compozitii, pot reactiona intr-un mod nociv sau cel putin imprevizibil atunci cand sunt amestecate cu alte substante de uz cotidian. Acest lucru este deloc de neglijat avand in vedere numarul mare de cosmetice la care apelam in mod constant (in medie, intre 9 si 25 pe zi: sapun, gel de dus, gel intim, sampon, balsam, pasta de dinti, deodorant, crema de fata, crema de corp, crema de maini, fond de ten, farduri, ruj, fixativ/gel/spuma - sau toate la un loc, oja, parfum, etc), ceea ce inseamna, cumulativ vorbind, ca absorbim prin piele intre 2 si 4 kilograme de chimicale pe an! Unele sunt eliminate, dar altele sunt depozitate in celulele adipoase iar in momentul in care aceste celule sunt arse, substantele sunt eliberate in organism, avand efecte nocive asupra sanatatii noastre.

Nici produsele naturale nu sunt lipsite de pericole: cremele pe baza de apa necesita conservanti puternici pentru a prelungi viata produselor, dar conservantii naturali nu sunt la fel de eficienti cprecum "echivalentii" lor chimici. De aceea, cantitatea conservantilor pe baza de plante (de obicei uleiuri) este destul de mare, crescand riscul unor reactii alergice si aparitia acneei.

De asemenea, unele uleiuri din plante au o perioada de garantie redusa si devin rancede destul de repede, cauzand astfel imbatranirea prematura a pielii si, bineinteles, alergii.

In cazul in care ati decis sa cumparati cosmetice naturale asigurati-va, mai intai, de urmatoarele lucruri:
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.